Kicsírázott krumpli fogyasztható?
Figyelt kérdés
Elég ha hámozásnál levágom a csírákat vagy lehet bajom belőle?2020. ápr. 3. 16:44
1/4 anonim válasza:
Ha utána alaposan megfőzöd/sütöd, akkor nem lesz tőle bajod.
Egyébként a krumpli zöldült része mérgező, és az is csak nyersen.
2/4 anonim válasza:
Én készítettem már kicsírázott krumpliból kaját. Semmi bajunk nem lett.
3/4 anonim válasza:
Vannak olyan országok, ahol a krumplicsíra kifejezetten csemegének számít!
4/4 anonim válasza:
Nyugodtan megeheted. :)
Én falusi vagyok. A pincében nagyon csírázik a krumpli. (mert ugyebár sokat ül ott) Mi külön leszedjük hámozás előtt, mert az állatoknak csak a héját adjuk oda. De mivel neked ilyen bajod nincs, egyszerűen csak vágd le a hámozásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!