Házi kolbász megkezdese után fogyasztható még, ha nem hűtőben volt?
Amikor kaptuk, akkor fellogattam a spájzban. Megkostoltam, de az állaga nem tetszett, ezért visszalogattam ugyanúgy. Megromolhatott így?
Most néztem, hogy kiszáradt e már egy kicsit, és akkor láttam hogy egy ici ponton penészes belül. Ha tovább vágok, ott már nem olyan.
Nem biztos, hogy az penész.
A száraz, füstölt házikolbász megvágott vége kifehéredik, miközben szárad.
De ha elégtelen volt a füstölés, lehet tőle súlyos betegségeket kapni.
Nyugodtan megeheted.
Nálam is néha megpenészedik a házi kolbász, igaz csak kívülről. Lemosom és mehet be a bendőbe. A bőrét nem szoktam úgysem megenni, azt mindig elkunyerálja a kutya. A már vágott végből is levágok pár mm-t, de azt nem a penész miatt, hanem, ha esetleg rámászott valami rovar.
Volt, hogy alufóliával+befőttes gumival lezártam a vágott véget, de aztán ezt elhagytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!