Halrúd egy kantin menüjében. Van még lejjebb?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
" 15 db keröl 1,80-ba. És ugye jó, ha kapsz 5-öt a tányérra."
...aminek ugye nem sok köze van egymáshoz, mert az előállítási költségnek csak töredéke az alapanyag beszerzési ára.
De oké, ha gondolod felőlem jöhet egy kis szakmai számítás, írd le mi van benne összesen a 8,2 euróba (leves, köret, stb stb...) és hogy hol van ez a hely, ha már ennyire euróban beszélsz, mert nem mindegy, hogy pl az energiahordozókkal meg a bérekkel hogy kell kalkulálni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Egyébként meg azért fölösleges erről beszélni, mert a piac árazza be a termékeket.
Egy 1000 eurós ájfont is 100 euróból raknak össze mindenestől, mégse kezdenek el nyekeregni az emberek, hogy jaj, mi kerül ebbe ennyibe, akinek nem tetszik, vesz huaweit.
Ez pont olyan, mint ha kérdőre vonnál egy taxist, hogy miért kell kifizetni az elfogyasztott gázolaj 15-szörösét, ha hazavisz.
Azért, mert ha csak a gázolajat fizetnéd ki, akkor sétálj el egy kútra, vegyél 1 liter gázolajat, és sétálj vele haza.
12, még mindig nem értetted meg a problémát. Nem az a baj, hogy nem alapanyagáron van. Hanem hogy a felét a cég kifizeti, de lassan így is megéri kimenni a közeli pályaudvarra, ami szintén nem az olcsóságról híres. Amerre kirándulunk, egy hegyi kis vendéglőben sem drágább egy fogás, sőt, most már kicsit olcsóbb is. Nekik szívesen adom, mert minőségi dolgokat kapok, szép környezetben, kedves emberektől.
Említetted a levest. Nincs szó levesről. Halrúd, valami ócska körettel. Ha jó napjuk van, akkor talán nem gyorsrizzsel.
A leves pluszpénz, mondjuk az legalább korrekt áron.
De mint mondtam, a környéken mindegyik egység már konkurencia, kérdés mikor ébrednek fel a zemberek.
Én egyre gyakrabban hozok magamnak, és max levest eszek, amíg azt sem rontják le.
“ Én megengedhetem magamnak még úgy is, hogy itthon dolgozom :D”
Ok akkor edd, egészségedre. :)
Gondolom a “parizelt” is megengedheted magadnak reggelire.
Én maradok a normális kajánál. Ugyanis ez volt a baj, nem az hogy nem tudom megfizetni. De látom annak ellenére nem peszélni matyar, hogy ott dolgozol.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#13
De te valahol külföldön vagy, ez egyértelmű.
Nyilván az ottani árakhoz van viszonyítva a munkahelyi menü is. Itthonról nehéz ezt felülbírálni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A cégnek, ahol vagy, kellene hogy legyen egy érdekvédelmi bizottsága, vagy valamilyen (közép) vezetői feladatkörbe kéne beletenni, hogy az étkeztetést ellenőrizzék, illetve foglaljanak plusz dolgokat a szerződésbe.
Például a cégvezetés részéről alapból bele kellett volna venni olyan dolgokat, mint hogy mennyi lehet az árrés, vagy hogy az anyagfelhasználási % nem mehet x % alá.
Vagy akár utólag módosítani, havi meetingen, akár tételesen, hogy ezt, ezt, meg ezt, vegyék le a kínálatból.
Biztos, hogy az étkeztető cégnek is van olyan embere, aki tartja a kontaktot a te cégeddel.
Ezt te tudod, milyen formában, milyen útvonalon lehet érdemben hatni ezekre a dolgokra.
Ha semmi nem használ, akkor időközönként az étkeztetést is meg kell pályáztatni, és akkor kell lépni.
Ha akkor se sikerül, akkor fentebb van összefonódás. Mármint a cégvezetésnél, és azért is csinál ilyeneket az étkeztető cég, mert pontosan tudja, hogy megteheti, mert nem lesznek következményei.
De egyébként vissza lehet kanyarodni oda amit írtam, hogy a piac árazza be az árakat, csak lehet, hogy ez néha időbe telik. De a piacverseny működik, hosszútávon bármilyen rossz ár/érték arányú termék bukó.
Te is mondtad, hogy van lehetőség máshol enni.
Ha majd harmadára csökken a munkahelyi étkeztetés forgalma, akkor majd változtatnak.
De amíg a többségnek megfelel, addig biztos marad minden így.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
lasagne löncshúsból.
Volt már hozzá szerencsém :D még arra sem vették a fáradtságot, hogy rendesen összetörjék a trutyit, hanem ilyen félköríves szeletekben volt a tészta között. :D
Nem vagyok egy válogatós maca, de ezt nem tudtam megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!