Sós, sült ételekhez milyen egészséges lisztfajtát ajánlotok?
Sós, sült ételekhez milyen egészséges lisztfajtát ajánlotok?
A legkevesebb szénhidrát a fontos nálam.
A sima, fehér búzalisztet szeretném lecserélni.
Nálam a teljes kiőrlésű tönkölyliszt a favorit (inzulinnal kezelt cukros vagyok) de itt minden kérdésedre választ kapsz, kísérletezz, hogy neked melyik jön be jobban:
1-es vagyok
Azzal azért nem árt tisztában lenned, hogy a CH tartalomnál sokkal fontosabb a GI, ami a felszívódás gyorsaságát szabályozza. Az alacsony GI-ü ételek lassabban szívódnak fel, tovább érzed a teltséget, míg a magas GI-üektől félóra múlva éhes vagy. Köretként használt tésztáknál válts durumlisztesekre!
Olyan lisztet keresek, ami diéta idején segít. Már több éve megtapasztaltam, hogy a szénhidrátoktól gyorsan hízok, ezért a súlyom tartásához fehérje bázisú ételeket eszem.
Olyan alternatív lisztet keresek, ami a szénhidrátoktól könnyen hízóknak segít valamelyest.
Persze tudom, hogy korlátlanul fogyasztható megoldás egyik sem lesz :)
Próbálj ki többfélét, igen egyéni, kinek melyik ízvilág jön be.
De gyakorlatilag minden gabonából készült lisztben közel ugyanannyi a CH, ilyen szempontból majdnem mindegy. Esetleg a lassú CH-k kedvezöbbek, de nem hiszem, hogy ahol a liszt csak ízesítö, lényeges a fajtája.
Leginkább a kókuszliszttel kapcsolatban vagyok érdeklődő és szkeptikus is egyben.
Próbáltátok már? Milyen az íze?
#5
Mivel porrá őrölt kókuszhús, olyan ízű, mint a kókuszreszelék, mert annak egy továbbőrölt változata.
Sütikhez NEKEM elmegy, de nokedlit egy paprikás csirkéhez, vagy levesbetétet nem csinálnék belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!