Mi készítsek a vendégeknek?
Januári születésü vagyok és még soha nem volt igazán szülinapomkor össze jövetel vagy party szerüség.
Most azt gondoltam, hogy 8-10 barátnöt hívok meg csak az esti órákra(18 órától). De elötte dolgozom és 17 körül érek haza.
Barátnöm évek óta leves partit csinál. Föz 3 krémlevest és ahhoz külömbözö kenyereket. Mi meg viszünk egy kis sütit és késsz is az este.
Èn is valami egyszerü és gyorsra gondoltam, pl pörköltet föznék(nem magyar emberek jönnek), mert azt elötte nap is lefözhetem.
Lenne valami hasonló egytálétel mint a pörkölt amit elötte nap jó lefözni? Ès persze a pörkölttel megfér egymás mellett.
Csinálj ilyen gombás-tejszínes apróhúst - csirkéből (comb- vagy mellfilé) is nagyon finom!
Szalonnába göngyölt, felfújt szerű ételt javasolnék. Hidegen is tálalható, valamilyen majonézes salátával, vagy kenyérrel, vagy lerakhatod előző nap és frissen sütöd a vendégség napján.
Zöldségeket is tehetsz hozzá (pl. répát, brokkolit). Hogyha nincs őzgerinc formád, jénaiban is sütheted.
Főzhetsz valamilyen tokányt, ami szintén hagyományos magyar étel. Ezt is el lehet készíteni előző nap.
Vagy egy szaftos húst, mint a Gombás szelet
A köreteket is változatosan elkészítheted
Ha pörkölt, akkor készíthetsz hozzá túróscsuszát, pirított tarhonyát vagy nokedlit, a külföldiek ezeket nem igazán ismerik.
# 5
Elolvastad a kérdező nyitó hsz-át?
#5
De az a lényeg, hogy a te válaszod megoldotta a Kérdező összes problémáját!
Én hordós apró káposztával készítenék rakott káposztát.
Előző este összekészíteném, és aznap mikor hazaérsz, csak bedugod a sütőbe, és mire a pörköltön túl vagytok, frissen, illatozón tudod az asztalra tenni.
A káposztát előfőzöd, + a rizst is.
A darált húst apróra vágott dinsztelt hagymán átforgatod, só-bors-amit akarsz, pici vízzel födő alatt puhára, majd beleforgatod a főtt rizst.
Hőálló tál alját kevés olajjal kikened, majd egy sor tejföl, rá káposzta egyik fele, arra a darált, a káposzta másik fele és ismét csak tejföl... sütőben csak annyi idő kell neki, hogy a tejföllel összesüljön. Esetleg egy kis reszelt sajt is mehet a tetejére.
Külföldieknek azért nem biztos,k hgoy nyerő a savanyúkáposztás étel...
Ha csak nem bajorok. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!