Paradocsomos kaposztat hogyan kell csinalni suritett paradicsombol?
Hagymat ledinsztelem rarakom a kaposztat de a paradicsszoszt elobb felhigitom vizzel es ugy ontom ra a kaposztara? Ki hogyan csinalja?
Kerlek irjatok le
Én külön kevés vízben, sóval megfőzöm a káposztát.
Külön a sűrűre főzött paradicsom szószt: rántást felengedve, bele a paradicsom, egy kis sót... és a sűrű szószt ráöntöm a kevés lében megfőzött káposztára, és összeforralom. Sót-cukrot utána ízesítem. Vigyázni kell a lével, nehogy a végén leves legyen belőle. :))
Mivel a dinsztelt hagymára tett káposztát úgyis fel kell eresztened vízzel, gyakorlatilag mindegy, hogy abban kevered el a sűrített paradicsomot, vagy előtte kevered össze vízzel és azzal ereszted fel.
Amikor meg a kevés cukorral és sóval ízesített lében megfőtt a káposzta, akkor berántod és ha kell, akkor még utánaízesíted.
Hogy mennyi paradicsom kell hozzá, az a káposzta mennyiségétől függ, ezt nem tudhatjuk.
Vegyél nagyot és csak annyit tegyél bele, amennyi kell, a többit meg fagyaszd le, akkor nem penészedik be!
Azért azt a figyelmedbe ajánlanám, hogy az üveges az hígabb mint a konzervdobozos sűrítmény és lehet, hogy hiába nagyobb, mégis csak annyi paradicsom van benne, mint a dobozosban.
Így szoktam:
Paradicsomos káposzta
Hozzávalók: 1 kg édes káposzta, 3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 kg friss, vagy 2—3 dl konzerv paradicsom, hagyma, 4 dkg cukor, 1/2 dkg só.
A káposztát ujjnyi szeletekre vágva, apróra vágott hagymával, forró sós vízbe feltéve, puhára főzzük. Sötét zsemleszínű rán- tást készítünk, a paradicsommal felengedjük, ezt a káposztára öntjük, ezzel is még 10 percig főzzük, és a cukorral ízesítjük. Bármilyen feltéttel tálalhatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!