Miben különbözik a Graham-liszt és a tönkölybúzaliszt?
Nem helyettesíthető.
Graham liszt:sima étkezési búza teljesen őrölve a héjrésszel(korpa) együtt.
Tönkölybúza:ez egy ősi GABONAFAJTA-->ebből lesz a tönkölybúzaliszt
Színben,összetételben is eltérnek egymástól.
Egyébként mindkettő emésztési betegségekre is ajánlott.
A Graham lisztből készült termékeket cukorbetegek is fogyaszthatják.
Maszatka
Még annyi hogy a tönkölybúza lisztet helyettesítheted bármilyen búzaliszttel,de Graham-mel nem,mert más a szerkezete.
Maszatka
"Graham liszt esetében visszapótolt lisztről van szó, vagyis a finomliszthez megfelelő mennyiségű korpát keverve igen magas rosttartalmú termék áll elő. Értéke azonban még ennek is elmarad a teljes kiőrlésű liszt értékétől a búzacsíra hiánya miatt. (Kb. 1 % búzacsírát keverve a Graham-liszthez megközelíthetjük a teljes búzaszem értékét.) Hátránya még, hogy a korpaszemcsék nagy mérete rontja a sikérszerkezetet, így nehezen készíthető belőle tetszetős termék."
Tehát ha jót akarsz, akkor vegyél TELJES ŐRLÉSŰ, tönköly lisztet. Megéri, tapasztalatból mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!