Olyan vajon letezik, hogy nem erzem a tej izen hogy romlott, es megis?
Megkostoltam, mert bar tartos tej, de mar eg hete fel volt bontva. Miutan megittam, iszonyu hanyingerem lett, es azota ez csak rosszabb. Kb ugy erzem, hogyha megszolalok, hanynom kell.. melegitve ittam, ugy sem ereztem semmit.
Vagy ez valami mas lehet?
A tartós tej, ha romlott, akkor keserű lesz, ezt meg nyilván érezted volna. (A házi savanyodik, megalszik, de még akkor sem romlott)
Neked valami más bajod lesz, én is bekaptam egy vírust egy hete, éhes vagyok, de ha eszem hányingerem lesz.
Nem létezhet hiba a sterilitás körül, látszik nem láttál még tejüzemet. De ha mégis valami csoda folytán bejött volna a hibapont, akkor megromlana és a tartóstej tényleg keseredik.
Köszönöm szépen, hogy irtatok!
Nagyon kimerült vagyok, lehet ez is benne van. Két hétig nem volt egyetlen szabadnapom sem (suli diákmunka kombináció), reggel felkeltem, de visszaaludtam most vagy három órára :/
Csatlakozom az előző válaszolókhoz, ha a tej megromlik, akkor keserű lesz és büdös. Még savanyú formájában sem kéne gondot okoznia.
Egy hetes tartóstej szinte kizárt, hogy megromoljon. Bár 3-4 nap szokott ráírva lenni a dobozukra, nálam simán előfordult, hogy közel kéthetest megittam... Semmi baja nem volt.
Lehet a kimerültség, de undor is.
Szia Kérdező!
Én viszont saját tapasztalatból írom, hogy nem minden esetben veszed észre, ha már nem jó a tej.
Egyszer én úgy jártam, hogy gondoltam, iszok vacsira magában tejet és pár nappal a lejárat előtt volt, megnéztem, ízre, szagra sem volt semmi. Na, de ami utána következett, azt nem kívánom senkinek! Brutál rosszul lettem, hánytam, fájtam stb és tuti, hogy az a tej volt a bűnös, mivel más nem lehetett.
Mielőtt bárki belekötne, nagy tejivó vagyok és jól bírom, de azóta megfogattam, hogy már olyan tejet sem iszom meg, aminek lejárat közeli a szavatossága.
Szóval Kérdező! IGEN, létezik! Nálam is előfordult ilyen "csoda".
De ne aggódj, te is túl leszel rajta, csak hánytasd meg magad, ha magától nem jön, mert akkor fogsz megkönnyebbülni, ha már nem lesz benned a cucc...!
Köszönöm szépen mindenkinek! :)
Mostmár szinte semmi bajom, azt leszámítva, hogy nem kívánok még mindig ebédet. Ebből azt gondolom, hogy a tej jó volt, valami mas lehetett a ludas. nagyon egybeesett a tejivas es a rosszullét, így automatikusan összekötöttem a kettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!