Az létezik, hogy 1 év alatt 1,25-ről 2 dioptriára romlott a szemem? Ez normális? 13/L
Nekem is így volt 6 éves koromtól romlott 15 éves koromig, kb. 6 dioptriánál állt meg. Akkor lett kontaktlencsém, azóta nem romlik, vagy csak annyira picit, hogy sose adnak erősebbet.
De nem tudom mi ennek az oka.
Egyrészt lehet hogy összefügg azzal, hogy felserdültem.
De lehet hogy a kontaktlencsének lett ilyen jó hatása.
Vagy hallottam azt is, hogy nem jó az a gyakorlat, hogy követik a szem romlását a dioptria növelésével, mert elkényelmesedik a szem és tovább romlik. Nem tudom, de tény hogy a régi doktornőm mindig erősebbet írt fel, és mindig romlott a szemem, a kontaktlencsés doktornőm pedig sose írt fel erősebbet egy fél dioptria romlás miatt, és nem is romlott azóta. Ennek már 16 éve! Éljen a kontaktlencse és az új doktornőm!!!!:)))))
Nekem egy év alatt egy teljes dioptriát romlott 12/F
Szóval normális.
a hormonok meg a hirtelen növés miatt lehet.
de gondolkozz el azon is, mennyire szoktad erőltetni a szemed. közel ülsz a tv-hez? félhomályban írsz/olvasol/tanulsz?
....és feltétlenül menj el szemészhez.
Sajnos ez így van, de állítólag egy bizonyos kor után megáll vagy lelassul a szem romlása.
Nekem két év alatt szerencsére csak negyed dioptriát romlott mindkét szemem.
Köszi a válaszokat :)
Amúgy már voltam szemésznél...ő mondta, hogy ennyit romlott.
De most anyukámmal éppen új szemészt keresünk aki megnézi a szememet, hogy tényleg 2-es kell-e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!