Gyártanak csokis Mesesajthoz hasonlót manapság? Annak idején volt ez a sajt, de lehet, hogy Mackósajtból is volt csokis. Gondolom ezt már ezen a néven nem lehet megtalálni, de ízben hasonló vajon van?
A minap volt egy kakaóporos panír, hogy próbálta-e valaki.
Mindkét kérdésnél igaz szerintem, hogy aki kóstolta, nem ízlett neki, rendben van.
De azért egy próbát megér, ha szokatlan is.
Durva lepontozást kaptam arra, hogy Közép-Amerikában a csokoládé, kakaó gyakori fűszer az ételekben, és én is teszek belőle a chilis babba. Ha valaki nem babos pörköltnek képzeli ezt az ételt, hanem valami másnak, akkor akár meg is kedvelheti.
A csokis sajt is szerintem ilyen. A túródesszertek is hasonló kombinációk.
A Mese sajt gyártásánál nem tudom mi volt a motiváció. Lehet, olcsó, gyenge minőségű sajtot próbáltak így eladhatóvá tenni, nem tudom.
Nyilván a felső kategóriás sajtok készítői nem fogják csokival, kakaóval kombinálni a sajtot, de sokféle meglepő dolgot használnak.
Ha létezik kolbászos meg szalonnás kézműves csoki, akkor a csokis sajt nem is annyira kirívó.
12. Nutallás pizza is van. (Olaszországban is csomó pizzériában.) S igazából egész finom. Magának a tésztának alapvetően nincs olyan íze, hogy ne birna el egy édes feltétett.
A csokis sajt nekem is rémlik. Pár éve megint volt. Mostmár nincs. Milkás philadelphia, ami csokis sajt. Illetve elméletileg van, de még sosem láttam Campingsajt csoki, eper és sajttorta.
13-as: érdekeseket írtál. Nem is tudtam ezeket a kakaóról.
14-es: persze, simán lehet finom, attól, hogy nekünk első hallásra szokatlan. Voltam már úgy párszor, hogy valami kombinációt, amit előtte el sem tudtam képzelni, megkóstoltam és csak ámultam, mert bejött.
Visszatérve a kiinduló témára: ez a csokis sajt szerintem őrült jó volt. Kis kocka, állagra, olyan, mint egy Medve sajt. Az íze meg teljesen egyedi. Egyszer olvastam valami blogon, hogy a 10 legszörnyűbb retró dolog közé rangsorolták :D Utána több helyen is láttam leírva, hogy az emberek utálták. Hát ezvan :)))
Utolsó mondat szerint van remény: "Most épp nem kapható, de a gyártó szerint bármikor újra bevethető, ha lenne rá kereslet."
Szerintem írok a gyártónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!