* Tudtok olyan muffin receptet, ami nem cukros? Úgy értem, hogy pl: sonka, kapor, sajt, vagy bármilyen hasonló dolog van benne, és már próbáltátok?
Köszönöm!
Közben találtam egy oldalt, ahol rengeteg féle (édes is, meg sós is) van, csak nem tudom mennyire megbízhatók receptek: [link]
szia! én írok neked egy egyszerű krumplismuffin receptet, ami saját fejlesztés, és eddig nagyon ízlett mindenkinek.
1 bögre= 2,5 dl
-2 bögre liszt
-1 bögre tejföl vagy kefír
1 dl olaj
1 csom. sütőpor
3 közepes krumpli
2 tojás
só, bors /én delikáttal szoktam /
a krumplit héjában megfőzöm, és ha kihűlt a reszelő nagylyukán lereszelem.
minden hozzávalót egy mély tálban összekeverekek, negyedórát állni hagyom.
addig a sütőt belemelegítem kb 180 fokra.
a masszát a kapszlikba töltöm, kb 3/4-ig és a forró sütőbe teszem . 5 perc múlva visszaveszem a gázt közepesre
és még 20-25 percig sütöm. /tűpróba/
a tepsit vizes ruhára teszem és hagyom kb. 5 percig. utána szépen villával ki lehet emelgetni a muffokat, és lehet tölteni a következő adagot, mert ez a mennyiség 24 db-ra szól.
ha gazdagabban akarom, teszek bele egy kis füstölt sonkát vagy tarját, és a tetejét megszórom reszelt sajttal.
napokig omlós, finom, mi pogácsa helyett bablaveshez, gulyáshoz is ezt fogyasztjuk.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!