Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti mit esztek egész héten,...

Ti mit esztek egész héten, hogy ne kelljen folyton főzni?

Figyelt kérdés

Rájöttem, hogy a fél életemet a konyhában töltöm. Minden nap, vagy második nap azzal megy el a délutánom-estém, hogy főzök.

Munkahelyre (iroda) szoktam vinni ebédet, mert ott nincs semmilyen ebédelési lehetőség, plusz a tizenéves gyerekem vacsorára főtt ételt eszik, azért kell annyit főznöm.

A rendelős kajákkal mindig van valami bajom, egy rosszul sikerült adag és már kiábrándulok.

Hogy lehet megoldani másként, vagy honnan érdemes rendelni?

Nem Budapest, Debrecen.

2019. szept. 24. 15:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyat főzöl, ami fagyasztható, akkor főzz belőle annyit, amiből mehet a fagyóba is. Következő héten egy főzést kihagyhatsz.

A maradékokból másnap-harmadnap kevés plusz munkával lehet varázsolni valami más kaját is és időt spóroltál.

Pl. pörkölt maradék = gulyásleves, nokedli-többlet = tojásos nokedli, krumpli püré = krumplis lángos, vagy éppen krumplis tészta, sült hús maradék = brassói, vagy serpenyős vegyes zöldséghez

2019. szept. 25. 08:48
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Keress rá youtube-on a "meal prep" kifejezésre, körülbelül egymilliárd videót kapsz, ami erről szól, hogy heti 1-2 alkalom főzéssel hogy tudod magad ellátni kajával az egész hétre.
2019. szept. 25. 12:12
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
2019. szept. 25. 21:31
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Fagyasztani én is szoktam, sőt, ha van kedvem/időm, akk direkt többet főzök fagyasztani... szinte mindig van bent pörkölt, valami ragu, leves, vagy akár előkészített, bepanírozott hús, megpucolt/feldarabolt zöldség - ezek sajna ritkábban, de próbálok változtatni. :P Ezek nagyon jól szoktak jönni.

Fagyasztott, félkész kajákat is tartok itthon, tudod, ezek a kisüthetős cuccok. Tudom, nem túl update, de nekem simán belefér néha - és nem muszáj olajban csinálni, én pl. simán csak berakom a sütőbe a husit/halrudat/hagymakarikát/akármit, felrakom a rizst, ez nagyonmax 10 perc, aztán otthagyom, fél óra múlva kész. Arra azért figyelek, h ezekből minőségit keresek, szal ilyen 20-30%-os hústartalmút nem veszek.

Sokszor csinálok rakott kajákat is, ezek ezerféleképpen variálhatók, és alig van velük meló, csak felrakod és mehetsz a dolgodra (pl. tegnapi tökegyszerű receptem: brokkoli, rizs, csirkemell tejszínes szósszal, fűszerezve, sajttal sűrítve be a kivajazott jénaiba, tetejére sajt. Egy óra alatt kész, amiből kb. 20 perc a “munka”, 40 percre meg otthagytam a ‘csába és csináltam, amit akartam. ;) Két napi kaja. Sok-sok ilyesmi kaja van, darált hússal, gombával, cukkinivel, karfiollal... stb. is mehetnek, és a fűszerezésen mindig lehet variálni, érdemes a neten keresgélni, aztán majd úgyis változtatsz rajtuk vmit. :)

Tésztás kaják is egyszerűek és gyorsak, mondjuk carbonara, milánói/bolognai, vagy akár csak egy jó kis sajtos-tejfölös tészta, pirított szalonnával a tetején nagyon finom.

Csirkecomb, oldalas, hurka/kolbász szintén minimális előkészítést igényel, simán otthagyom sülni.

A párolt zöldséget nagy darabokra vágom (egyen csak nyugodtan mindenki késsel villával :P), krumplit héjában berakom a husi mellé sülni, ezek is jó időspórolók.

Férjedet nem említetted, de szerintem fontos, h munka mellett nem egyedül viszem a háztartást, szóval a heti kb. 4 főzőcske alapból lecsökken kb. heti 2-re/fő, meg persze egymásnak is segítünk, ez nagyon sok időt megspórol. Ill. szerintem a tizenévest is be lehet vonni segíteni - nyilván nem mind1, h 11 vagy 17, utóbbi esetben már simán csinálhat bármit, de a kilencévesem pl. hagymát, fokhagymát, zöldséget pucol (krumplit mondjuk nem adok neki pucolni, mert attól még az én ízületeim is fájnak), megterít, hozza-viszi a cuccokat a kamrából/hűtőből, megcsinálja a szörpit/limonádét, megkeveri a tésztát, ilyesmik. Hangulattól függően gyakran dumcsizunk is közben egy jót. ;)

Nagyjából hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem, valaminek hasznát veszed majd. :)

2019. szept. 27. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!