Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet 20 ezret beosztan...

Hogyan lehet 20 ezret beosztani 3 főre, egész hónapra?

Figyelt kérdés
Tehát, miután kifizettem a számlát, kb. csak egy 20 ezres marad. Nyilván lemondhatok a ruhákról(turkálóba járok), mindenről, ami nem kaja és számla.
2019. szept. 19. 17:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez 75 forint étkezésenként/fő. Az kb 1 darab alma minden étkezésre.
2019. szept. 19. 18:18
 12/21 anonim ***** válasza:
92%

Az iskolás gyerek elvileg ingyen kaphat napi 3 étkezést, ha ilyen kevés az egy főre eső jövedelmetek.

El kell felejteni a büszkeséget, és segítséget kérni másoktól. Szomszédok, barátok, rokonok, iskolatársak szülei, karitatív szervezetek, egyházak. Előbbiektől annyit kérni, ne dobjanak ki tartós élelmiszert, adjátok nektek. Sok jó ember van, csak meg kell találni. Itt nálunk van Pünkösdi gyülekezet, vittem már nekik használt ruhákat, őket is érdemes lenne megkeresni, ha vannak a környéketeken, mert szoktak csomagolt élelmiszereket, ruhákat, játékokat stb. osztani rászorulóknak. Nagyon kedvesek, segítőkészek, amennyire láttam. De más egyházaknál is lehet érdeklődni.

2019. szept. 19. 18:43
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Itt is érdeklődj:

[link]

2019. szept. 19. 18:44
 14/21 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. :)

#12: nem tudom, hogy hogyan számolják az egy főre jutó jövedelmet, de a gond az, hogy itt a felállás az, hogy igaz, felnőtt vagyok, de nem szülő, tehát van egy idős szülő, meg egy testvérem.

Amiért nem a párom, a másik nem a gyerekem, így lehet őket bele se veszik. Amikor a szülőm ment valami támogatásra, engem se vettek bele a számításba, mert 25 múltam és nem vagyok sulis.

Talán tanfolyam mellett(ami munkaügyin keresztül van) nem is kaphatok támogatást.

Tanfolyam még nem kezdődött el, 1-2 héten belül kezdődik el, majd akkor derül ki, hogy hogyan van az időbeosztás, stb. Addig azzal se tudok tervezni, hogy elmegyek 4 órába dolgozni mondjuk, mert nyilván ameddig nincs órarend, nem lehet tervezni se. Lehet, szombaton is van tanfolyam (tényleg nem tudom, hogyan működik), ameddig nincs kéznél az órarend(mert gondolom lesz), addig "ennyi".

2019. szept. 19. 18:55
 15/21 anonim ***** válasza:
85%

Tényleg nem akarok kötözködni, de nem lehet 70 az a 70!

A tanuló kiskorúra egyedülálló szülő esetén van 13700,- családi pótlék, + válás esetén gyerektartás, vagy halál esetén árvaellátás, + a gyerek ingyen kap napi 3x kaját, iskolaszereket, ruhaneműt.

Ennyit a gyerekről!

A beteges szülőnek jár rokkantsági járadék, vagy öregségi nyugdíj.

A 70ezer a te pénzed, amiből nem neked kell eltartanod a másik 2 családtagodat!

Ha mindenki beadja a közösbe a magáét, akkor már nem az a helyzet, amit a kérdésed sugall! Lehet, hogy nem vesztek belőle sarkházat, de nem kell éhen halnotok!

Nem is értem, hogy ez a kérdés hogy születhetett meg a fejedben?

2019. szept. 19. 19:19
 16/21 anonim ***** válasza:
88%

Már kérdezték és nem válaszoltál, ezért én is megkérdezem:

Milyen jövedelme van a szülődnek?

2019. szept. 19. 19:23
 17/21 A kérdező kommentje:

#15: ebben igazad van.

De a gond az, hogy nekem kell állni a számlákat és egyrészben a kaját.

és hogyan születhetett meg egy ilyen kérdés a fejemben? Úgy, hogy nekem kellett eddig fizetni a számlákat, meg állni a kaját(90%ban vagy még nagyobb százalékban a főtt-sült kajákat, meg a "sima" kajákat mondjuk 80%ban, meg persze a saját kajámat (munkahelyre)).

Ruhaneműt nem láttam, hogy a tesó kapott volna. De iskolaszereket láttam, hogy kapott. Árvaellátási talán "elmúlt"(igen, másik szülő elhunyt, pár évvel ezelőtt), de az ilyen pénzeket, amiket a postás hoz, a még életben lévő szülőm veszi át, én nem szoktam látni ezt a pénzt.

és nem, nem én pontoztalak le, teljesen igazad van.

A szülőm állja a saját dolgait, ezt még hozzá kell tenni.

Ebédet lemondtuk, a tesó nem ette meg, nem ízlett neki. és nem tudom hogy van, de előző évben, amikor még volt ebéd, akkor bizony fizetni kellett még azt is.

#16: rokkant nyugdíj, ha jól tudom.

Nem beszéltünk arról még, hogy mennyi lesz az annyi, amennyi, de lehet azt kapnám, hogy "húzzál dolgozni". Kényes téma és a szülőm rossz állapotban van.

Nyilván, írhatnék többet helyzetünkről, de hiába anonim az oldal, mégis megtalálhatja az, aki ismer minket.

2019. szept. 19. 19:51
 18/21 anonim ***** válasza:
86%

Kedves Kérdező!

Szerintem hagyjuk, mert csak egyre rosszabb lesz!

(A pontozás meg totál hidegen hagy.)

2019. szept. 19. 20:14
 19/21 A kérdező kommentje:
#18: lehet, de attól függetlenül, ha a szülőm vesz közösbe dolgokat, akkor is jobb, ha ezerrel spórolok.
2019. szept. 19. 20:17
 20/21 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk a közös háztartás azt jelenti, hogy minden KÖZÖS. Nincs Te pénzed, én pénzem, te kajád, én kajám, te számlád, én számlám, te pénzed, én pénzem... Talán ha édesanyád látja, hogy konkrétan éheztek, akkor beleadja a közösbe, amit a postás visz.
2019. szept. 20. 02:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!