Miért forr fel a savanyúság?
Hordóba lett rakva vegyesen uborka, cukkini, tök, erőspaprika, hagyma ilyen bedobálósnak. Minden szép tisztán került bele, a lé jól meg lett főzve, minden fűszer és hozzávaló a szokásos módon. Tartósítószer a borkén, semmi mást nem szoktunk beletenni.
1 hét után már sejtettük hogy nem lesz jó, felnyitottuk és minden olyan puha mint a vaj, még a cukkini és a tök is. Azelőtt hosszú évekig semmi sem romlott el, még a puha uborka és nem annyira jó minőségű paprika is elállt ha kimaradt közéje tettük és lehetett fogyasztani, szép tiszta maradt a lé, nem forrt fel. Nem értem mi van mostanában, mert sorra panaszkodik mindenki hogy nekik is romlik minden.
Kinek milyen tapasztalata van savanyúság terén?
Szia!
Erjedés, ecetesedés, annak mondják.
Máskor több tartósítót használj, vagy jobb minőségű, vagy erősebb ecetet... Vagy szimplán több ecetet...
Mert ugye, ha savanyúlébe rakunk cukrot, ízesítésként, és belerakunk ecetet is akkor megindítja az ecetesedést, mert a cukor táptalajt ad neki. Ezért kell máskor több ecetet rakni bele vagy tartósítót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!