Nincs mit enni mit tegyek?
Sziasztok!
Anyukámmal élek egy házban, kirúgtak minket a munkahelyről létszám leépítés miatt. A szociális segély éppen csak a számlákra elég, most nincs szószerint semmink,nem fogunk tudni enni. Nincs akitől kérjünk és igazából nem is volna mire kérni.. ingyen meg senki nem ad.Máig tartott a készletünk.. holnaptól már nem tudunk mit enni.
Valaki valami tippet köszönöm!
Írd be, hogy milyen településen laktok, hátha valaki tud munkát adni.
Mondjuk gombászni is elmehettek.
Az erdő sok mindent ad , ami ehető.
Mivel neted van, gyorsan kikeresheted, hogy mi ehető.
Nem tudom, hol laksz ? Hajléktalan szálló ingyen konyha ? , esetleg vöröskereszt , vagy paptól segítség. Pékségek , pl nálunk videken van olyan hogy a szárazat kiteszik a bolt elé a szegényeknek egy kosárba.
Esetleg ha városban , akkor (aldi,lidl, penny) áruházak hátuljában a szemetes.
Oda lejárt szavatosságú termékeket dobálnak azok közül ha nem túl romlandót választasz akkor nem haltok bele ha megeszitek , megalázó tudom , de ne haljatok éhen!!!
Mindent meg kell próbálni. Általában hátul szokott lenni ,ez a tároló és zárás után menj, amikor nincs egy lélek se.
Azért nem ilyen súlyos helyzetben,de én is voltam úgy hogy talán egy hétre való élelmiszerem volt otthon.
Én azt csináltam,hogy olyan alkalmi munkát kerestem,illetve hirdetést adtam fel,ahol naponta fizetnek. Szerencsêre két nap múlva már hívtak is. Ok,hogy csak mosogatás volt,de napi 4000 Ft őt kaptam. Abból mindig raktam félre.így nemsokára megvárhattam egy egész havi fizetést is.
Nekem ez bevált. Keress napszámos munkát,és ne élj fel mindent. Sok sikert.
Mivel kaptatok már szociális segélyt, ezért a kirúgás nem éppen mostanában történt, ez idő alatt tudtatok volna valami alkalmi munkát keresni.
Egyedül nevelem a 12 éves gyerekemet, úgyhogy tudom mi az, hogy nincs. Nekem is mondtak fel munkaszerződést egyik napról a másikra. Ott álltam szinte üres zsebbel, de tudtam, hogy a gyerekem miatt talpra kell állnom. 2 nap jártam a várost figyelmesen, és mindenhova bementem ahova ki volt írva, hogy mosogatót, felszolgálót, takarítót, eladót, stb keresnek. Elég kis városkában élünk, így a második nap végére sikerült egy panzióban takarítói állást kapnom. Napi lejelentés volt, és minden nap kézbe kaptam a pénzt. Nem egy nagy kereset volt, de addig pont kihúzott a kakiból minket, míg elhelyezkedtem egy jobb munkahelyen.
Sajnálom és átérzem a helyzeteteket, de most szezon volt és ilyenkor nagyon sok a lehetőség. Gyümölcsszedés, takarítás, bármi.
Esetleg ami még eszembe jutott, hogy próbálj meg rendkívüli segélyt, segítséget kérni a szociális osztályon. Bár ezt is csak hétfőn tudod elintézni.
Ha megírod melyik városban élsz, akkor megpróbálok segíteni. Akár egy s.o.s. csomaggal, pár alapvető élelmiszerrel, vagy segítek alkalmi munkát keresni.
Menjetek el plazmát adni. Alkalmasságira holnap is elmehettek és utána kb 1 hét múlva már adhattok.
Kb 6-10 ezer forintot kaptok fejenként alkalmanként és bőséges étkezést is. Fél órás procedúra.
Évente 45x adhattok. Legfeljebb 3 naponta lehet adni.
Nyílván ez onnantól megy majd, hogy jön a segély és tudtok rendesen kajálni. Üres gyomorral nem lehet odamenni
De átmenetileg tényleg jó pénzforrás.
Amit még tudok ajánlani, hogy ezerrel keressétek a munkahelyet. Nem tudom merre laktok, de a legtöbb betanított munkára folyamatosan keresnek embert. El kell vállalni, akármilyen szörnyű is és majd keresni jobbat utána.
Esetleg átmenetileg az is opció lehet, hogy eladtok pár nem használt dolgot, könyveket, ruhákat, elektronikai cuccokat stb. Amik csak fogják a helyet.
Illetve ha kertes házban laktok, akkor kezdjetek el termelni. Nekünk gyakorlatilag fillérekből van egy óriási zöldség és gyümölcs kertünk, folyamatosan van mit enni, egész évben így.
A paradicsomot pont tegnap főztem be, télre is lesz alapanyag így.
Esővízzel locsoltam, szóval még arra sem költöttem.
Azért egy két hónap alatt már csak.lehetett volna valami munkát találni, legalább alkalmi takarítáa, árufeltöltés és nem megvárni az utolsó pillanatot!
Mostmár marad az hogy hirtelen eladni, zálogba adni valamit
Se gondolom cigire van pénz
A mai világba felelőtlenül tartalék nélkül élni luxus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!