Lesz baja a páromnak, ha a hús nem sült át?
Figyelt kérdés
Csirkecombot pároltam 1 órán keresztül római tálban. (alsócomb, elég kicsik voltak, amúgy fagyasztott, de nem régi combok)
A párom nem bírta kivárni, míg még visszateszem, mert úgy éreztem nem lesz még jó. 3-at evett belőle. Én rózsaszínesnek néztem még, de az mondta, nyugodjak meg, mert átsült. SZERINTETEK? Ha mégsem sült át, lehet baja?
2008. nov. 15. 12:38
1/4 anonim válasza:
Ha nem sül át, akkor elvben maradhat benne még éló mikroorganizmus ami betegegséget okozhat. De a esetek döntő többségében semmi gond nem lesz, főleg ha a hús megfelelően volt tárolva a boltban; plusz azért van immunredszere is az embernek ilyen esetekre. Szóval emiatt ne idegesísd magad fölöslegesen.
2/4 anonim válasza:
Szerintem ha előtte már le volt fagyasztva utána meg még a sütőben is volt akkor nem lehet baj
3/4 anonim válasza:
Az USDA tanulmánya szerint a levágott csirkék 98% -ban találnak E. Coli baktériumot, ami a fekális szennyeződésre utal. A Coli baktériumok a hús mellett a tejkészítményekben is előfordulhatnak. Többek közt erről is lehet olvasni Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök BETEG TÁPLÁLÉKAINK - A SZALMONELLÁTÓL A MADÁRINFLUENZÁIG - ÉS AZON TÚL c. könyvében.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2008. nov. 15. 22:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!