Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Vegák vagy egyéb "különcen"...

Vegák vagy egyéb "különcen" étkezők! Vendégségben figyelembe vesznek téged?

Figyelt kérdés

19 éve vega vagyok, húst és tojást nem eszek.

Mindenki tudja a környezetemben, család és barátok. Mégis sokszor van hogy vendégésben nekem semmi nincs.

Anyukám és a tesóim készülnek nekem külön valamivel mindig.

Van egy elég nagy baráti társaságunk, gyakran van összejövetel. De kb az 5 párból 1-2 aki gondol rám és csinál egy salátát vagy grillezéshez vesz egy kis sajtot is vagy valami. Van olyan hely, ahol 10 éve mindig eljátszuk, hogy pörkölt van a bográcsban:

-Nem eszel?

-Nem eszek húst

-Szaftot se?

-Nem azt sem

És ülök és max chipset eszek kb ha van.

Én mindig sorra veszem kik jönnek és úgy készülök, hogy senki se menjen haza éhesen, nekem ciki lenne.

Ti mit tapasztaltok vagy hogy álltok ehhez?

2019. aug. 23. 22:59
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Hát ha jól ismernek és sokszor összejöttök, akkor azért nem így kéne mennie. Mert pár zöldséget összedobni neked. Vagy olyan kaját csinálni, mihez vam köret, ami neked is jó, nem nagy szám.
2019. aug. 23. 23:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én nem eszek baromfit, semmi létező formában, semmi olyat aminek tolla van.

Engem figyelembe vesz a párom családja pl, pedig nagy csirkések, de ha én is megyek akkor mindig sertés vagy marha van, vagy ha csirke van akkor van mellé sertés.

Pl a sógornőméknél voltunk vendégsében, sült csirke volt a főmenü de csinált mellé egy kisebb adag sertés brassóit.

Sosem kellett kérnem vagy mondanom, magától értetődő volt nekik miután a párommal összejöttünk. Grillezésnél is mindig vettek nekem sajtot pl mert tudják hogy az a kedvencem.

Én sem fogadok úgy vendéget, hogy ne tudjon mit enni. Van cukros barátunk, mindg észben tartom hogy ha jön.. Ha vega lenne azt is. Apósom tejterméket nem eszik, ha jönnek akkor nincs tejfölös tejszínes kaja..

2019. aug. 23. 23:07
 3/6 anonim ***** válasza:
95%

En tejtermeket nem fogyasztok-novenyit sem, szoktak ra figyelni. Mivel vendegsegbe altalaban olyanok hivnak, akik tényleg ismernek, rosszul is esne, ha nem figyelnenek. Ha hozzam jon valaki, mindent figyelembe veszek, lehetőségeimhez es tudasomhoz merten keszitek vega, cukormentes, lisztmentes, tejmentes, paleo, isten tudja milyen etelt, hiszen ha meghivok valakit azt azert teszem, hogy jol erezze magat nalam.

Ha ennyire nem kepesek figyelembe venni, hat en biztos nem mennek oda tobbet..

2019. aug. 24. 00:59
 4/6 anonim ***** válasza:
93%

Az még nem fordult elő, hogy semmit ne tudtam volna enni. Olyan volt már, hogy volt 3-4 féle húsétel vagy húsos egytálétel, és egyetlen külön ehető köret. Míg a többieknek volt választék, én ezt ettem salátával. Éhen nem maradtam, de kellemetlen volt, hogy "különcködöm", miközben a vendéglátó ennyi féle étellel készült. Pedig tudta, hogy nem eszem húst és tojást.

Általában mindenevőkhöz megyünk vendégségbe, akik jó, ha egy féle vegetáriánus/vegán ételt ismernek. Így nekem soha sem jut akkora változatosság, mint a többieknek. Így is jól tudok lakni, de azért egy kicsit irigy szemmel nézem, amikor a többiek a sokadik féle különlegességet kóstolják, míg nekem minden alkalommal legfeljebb rántott sajt jut.

Ezt igyekszem úgy kompenzálni, hogy amikor mi hívunk vendégeket, vega/vegán ételekből van nagy választék. Nagyon jó érzés, amikor sikerül olyat főznöm, amit én is és a vendégeink is szívesen fogyasztanak.

2019. aug. 24. 07:55
 5/6 anonim ***** válasza:
90%
Én inzulinos cukros vagyok, és exem anyja (szóval volt anyósom) mindig ragaszkodott hozzá, hogy karácsonykor náluk legyen a közös naaaagy családi ebéd. Nekem való SOHA nem volt, még egy diab. üdítőt sem vett (oké, megittam a csapvizet. Kaja sem volt soha, amiből ehettem volna, ha betartom a diétát. (De mondjuk ő kifejezetten utált, szóval nem lepett meg a dolog.)
2019. aug. 24. 11:56
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Sosem maradtam még éhen sehol vegaként. Ha tudom előre mi lesz a menü, mert pl rokonokhoz megyünk, akkor szoktam előre jelezni finoman, hogy vega vagyok, de ha nincs semmi olyan, akkor sem háborgok. Ha más nem köretet eszek. Nem szoktam ezt cikinek érezni és nem esik rosszul ha nem készülnek nekem külön. Jó mondjuk ha anyukám felejtené el az lehet rosszul esne, de egy átlag vendégségben nem zavar. Ha én várok vendégeket mindig rákérdezek előre hogy van-e valami speckó kérés. Alapból ilyenkor vega és húsos étellel is készülök.
2019. aug. 25. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!