10. 000 forintnak Magyarországon vagy 35 eurónak Ausztria/Németorszagban van nagyobb vásárló értéke ha élelmiszereket, szórakoztatóegységeket veszünk figyelembe ( étterem, café, cukrászda stb)?
Utolso: a 3300 ft realis videken , nonek, kozephosszu hajjal, amit mosnak vagnak szaritanak, festes nelkul. De pl festessel, hosszu hajjal vagy varosban, mar mas.
Egyebkent szerintem pesten tobbet "er" 10.000 ft, mint becsben 35 E, mert pesten a fizuhoz kepest aranyaiban is tobb a 10e, mint a 35 E, kulfoldon.
10.000 ft-nak Magyarországon nagyobb a vásárló értéke.
Szépen is néznénk ki, ha fordítva lenne.
Mivel ehhez az összehasonlításhoz azt is figyelembe kell venni, hogy az a 10.000 ft hányszor van meg egy átlag magyar fizetésben, és hányszor van meg a 35 euro egy átlag osztrák fizetésben!
Szóval hiába nagyobb a vásárló ereje, ha nincs miből költeni.
Magyarország a "nyugati" turisták számára olcsó ország.
...mint ahogy egy magyar számára meg drága hely Ausztria, vagy Németország, ha a magyar fizetését költi ott.
(Van ami nem kerül sokkal többe, -sőt- de összességében drágább kint élni. )
Csak az arányok alakulnak másképp.
Hiába drágább kint élni mondjuk 70%-kal, ha a fizetés 300%-kal több.
Nekem pl van egy ismerősöm, az évek óta úgy él, hogy Németországban keresi a pénzt, Ukrajnában költi el (jelentős részét, mivel ott még többet ér) és Magyarországon él... már amennyire teheti.
Szerintem ne igy szamoljatok a vasarloerteket. Hanem ugy, hogy az egyorai munkaberedbol hany hamburgert tudsz venni.
Hogy egy autot (mondjuk Volkswagen Passat, vadonatuj) hany havi brutto munkaberedbol tudod megvenni. Hogy egy 50 nm2-es lakast (mondjuk Csepeli, hogy olcso arat nezzunk) hany evi brutto munkaberedbol tudsz megvenni. Vagy ne vegyunk semmit, csak osszuk el a fizetest, hany % a lakhatas, hany % az elelmiszer, hany % amit felre tudsz tenni.
Es akkor kiderul a penz ertek(telenseg)e. Szerintem realisabb kepet ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!