Miért nem fagyasztható újra a hús?
Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy a boltba elmegyünk vásárolni, hazaérünk, a husikat meg bedobjuk a fagyra, mert nem 1 napra veszünk húst. Olvastam, hogy elszaporodnak a baktériumok. Tehát mire hazaérünk, kicsit kiolvad akkor mindent a kukába kène dobni? Vagy más se fagyassza a húsokat így?2019. aug. 13. 19:21
1/6 A kérdező kommentje:
*fagyasztja
2019. aug. 13. 19:22
2/6 anonim válasza:
Nem erre kell gondolni, hanem ha pl kiveszel egy kiló combot, kiolvad teljesen, de valamiért csak a felét akarod elhasznalni, a másik felét már ne fagyaszd vissza.
3/6 A kérdező kommentje:
Ja értem :)
Oké.
2019. aug. 13. 20:46
4/6 anonim válasza:
Az első ok, hogy valóban elszaporodhatnak rajta a baktériumok, a második, hogy a 2. fagyasztás során olyan szerkezeti átalakulás megy végbe, ami után undorító lesz a hús állaga.
5/6 anonim válasza:
Éppen ezért!
Amikor hazaviszed, ne vágd be rögtön a fagyóba, úgy egészben, hanem:
szeld fel, vagy kockázd fel, cimkézd milyen célra előkészített nyers hús van abban a csomagban, és úgy rakd a fagyóba!!!
Akkor mindig csak azt az 1-1 főzésre valót fogod kiolvasztani, amit már meg is esztek!
6/6 anonim válasza:
Ha mégis nagyobb darabot sikerült kiolvasztanod, keszítsd el, fózve/sütve úja lefagyasztható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!