Hogyan tudnám újra megszeretni az ételeket?
Nagyon szeretek főzni, és ezt el szeretném kezdeni komolyabban, viszont most szinte semmilyen húst nem eszek, maximum a csirkét, esetleg a kacsa egyes részeit. Azért hangsúlyoztam ki hogy most, mert régebben minden húst megettem, tényleg mindent. Nem tudom mi okozta ezt a változást, de szeretnék rajta javítani.
Ez lehet olyan alapon, hogy tudom, sok étel miből készül és attól undorodom? Esetleg ha nagyon jó alapanyagot szereznék be, más lenne a helyzet ?
Ti voltatok már esetleg ilyen helyzetben ? Mondták már mások, hogy ők is így jártak hogy csak csirkét ettek, mostanra viszont mindent. Szóval a végére: az lenne a kérdésem hogy hogyan szerethetném meg a húst újra? Ezt is, mindent minden mást csak agyban el kell dönteni hogy mégis szeretem?
Semmiképp ne erőltesd!
Főz olyan hozzávalókból amit szívesen megeszel.
Nekem is volt egy időszak, amikor csak a csirkemellet ettem meg, most az az egyetlen amit nem eszek meg.
Majd akkor főz húsból ha újra kívánod.
Miért kéne megszeretned a húst? Annyi más alapanyag van.
Én sosem erőltettem a dolgot. Nagyon szeretem a jó hús ízét, de utálnám, ha pl. minden héten ennem kéne (alapvetően csak a nagyon jóféle házi disznót, a lazacot, a szarvast és a vaddisznót eszem meg, de ezeket is csak nagyon ritkán). Részben emiatt lettem vega sok évre, besokalltam a hústól, ráadásul csirke volt, na azóta arra rá se nézek, kivéve évi egyszer nagynénémnél, ahol az van, becsületére legyen mondva, kiváló alapanyagból s remekül elkészítve.
Nekem így nagyon jó, nem érzékelek semmi problémát.
Amitől pedig undorodik az ember, azt főleg ne egye meg. Egyen mást :)
De ez az én véleményem. Ha neked valamiért ez nem fekszik, próbálhatod azt, amit írtál, jó alapanyag beszerzése :) Az is természetes, hogy az ember ízlése változik, legalábbis velem már többször megtörtént.
Nem szeretném magamba tömni, csak tudni jól elkészíteni, megkóstolni milyen a "tökéletes", szóval innentől nem húst hússal szeretnék hanem csak hogy megkóstolni legyen kedvem legalább.
Köszi a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!