Mennyire veszitek komolyan az asztal terítést?
Figyelt kérdés
És hasonlóakat, például porcelán tányérok, szószos kiöntők, külön kés villa, a halhoz, desszerthez...2019. júl. 25. 11:52
11/17 anonim válasza:
"késbak: Régen a terítékhez tartozó, fémből, üvegből vagy porcelánból készült kis állvány volt. Étkezés közben a már használatban lévő evőeszközöket fektették rá a következő fogás előtt, így elkerülve, hogy az abrosz bepiszkolódjon." Ajanlom Dancso Peter Aranyasok Luxuskivitelben cimü videoit, itt reszletesebben kiternek a kesbak hasznalatara!
13/17 anonim válasza:
Ha rokonok, vendégek jönnek, mindenképpen van teríték. Ha egyedül vagyunk, van hogy a lábasból megeszem a maradékot.
14/17 anonim válasza:
Nálunk volt olyan, hogy mindketten-élettársammal- másnaposak voltunk, én a kisfazékból ittam az előző napi krémlevest, ő meg kanállal ette a másodikat a pultnál.
Van egy szép kis asztalunk, szép étkészlet, de általában a kanapén tespedve eszünk. Barbárok vagyunk.
15/17 anonim válasza:
Semennyire, robotolok eleget a konyhában enélkül is. Díszes étkészleteink nincsenek, evőeszközből is csak olyanok, amiket használunk is (halat például senki sem szokott enni, ezért nincs halkésünk), a szószkiöntő évente egyszer-kétszer kerül elő. Én lábasból/tepsiből eszem fel-alá járkálva és ügyeket intézve, mert luxusnak tartom, hogy csak az evésre pazaroljam az időt, a többiek asztalhoz ülnek.
16/17 anonim válasza:
Semmenyire nincs szósz kiöntöm ,halas késem ünnepi étkészletem.
17/17 anonim válasza:
Csak nagyobb ünnepekkor terítünk elegáns abrosszal és összeillő étkészlettel. Van leveses tál, tányér készlet és desszertes is, de ezek kb. évente kétszer kerülnek elő. Hétköznapokon nincs terítés. A szekrényben mindig van tiszta tányér, pohár, evőeszköz és mindenki csak azt vesz elő magának, amire szüksége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!