Ti hol húznátok meg a határt a magában is élvezetes rumoknál?
Csak a régi matrózok ittak önmagában rumot.
Én télen teában, amikor nem vezetek.
Portoricot ittam egyszer úgy, hogy a pultos ajánlotta, hogy kár lenne rumoskólára pazarolni. Nem tudom, hány fokos volt, de finom.
Egyébként az ilyen jellegű töményet nem szeretem magában, inkább keverem.
Ez egy elég széles „határ”, mert az olcsóbbakat gyakran kimondottan koktélokhoz hangolják, és elég rosszul működnek önálló italként. Amit legolcsóbban ismerek önamgában őgy-ahogy élvezhetőt, az a Havana Club Extra Anejo Especial, ha nem lett rosszabb az utóbbi években.
Mondjuk ez is úgy élvezhető, hogy max. piálni venném meg, már ha rumot választanék e célra. Ami valamivel jobb ezen a szinten, az El Dorado 8 éves, asszem nem is kerül sokkal többe.
Amit tényleg élvezhetőnek neveznék, az nekem valahol az El Dorado 12-nél kezdődik.
Egyetértek Phoney-val: nálam is a Havana Club sorozat érlelt (Anejo) szekciójánál kezdődik.
A már említetteken kívül a Plantation Signature Blend-et tudom még ajánlani, az kb. az El Dorado 8-assal van egy árban.
A Ron Zacapa már egy kategóriával drágább, de tényleg nagyon jó, ha teheted kóstold meg egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!