Ahogy az abszintot elégetik (szervírozzák) nem ég el belőle az alkohol?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A francia hígítási módszer szerint valóban nem, de a cseh szerintiben igen. Kanálba tesznek kockacukrot, arra abszintot öntenek és meggyújtják. Van amikor az italt is.
Az alkohol elbomlik a hő hatására.
A töménységét mindenképpen csökkenteni kell, a cseh módszer nem túl régi.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az abszintos pohár tetejére kiskanál; bele cukor vagy kockacukor. A piát úgy öntik bele a pohárba, hogy ezen átfolyjon, megnedvesítse. A kiskanál tartalmát gyújtják meg, az alkohollal àtitatott cukrot, pillanatok alatt el is lobban - és az enyhén karamellizàlt cukrot belekevered a felesbe, mielőtt lehajtod, ettől lesz olyan karcos.
Tehát ami a poharadban van, az nem ég, nem tűnik el az alkoholtartalma, ami ég, az csak pár csepp igazából.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ezt nem az abszinthoz találták ki (és máig sem azzal csinálják!), hanem mindenféle kommersz szeszesitalokhoz, amiket a 90-es évek óta "abszintként" palackoznak egyes gyártók, eredetileg Csehországban, de azóta máshol is. Ha azt látod, hogy valaki cukrot gyújtogat az „abszint” fölött, akkor az az ital 100-ból átlagosan 100× nem abszint. Mivel se törvény nem szabályozza, se a vásárlónak nincs halvány fogalma, hogy milyen egy rendes abszint, akármit el tudnak adni „absinthe”, „absinth” felirattal. A legtöbb nem is akar hasonlítani az abszintra, csak annyiban, hogy erős és színes.
Nem sok olyan embert találsz, aki egy Jade, egy Duplais, egy Francois Guy, egy La Clandestine fölött tüzeskedik. Ez kábé olyan, mintha a szocializmusban a répaszeszből készült kommersz „sütőrumhoz” kitaláltak volna valami hasonló cirkuszt, és egyesek meg akarnák magyarázni, hogy ez egy „rumfogyasztási szokás”. Ja, csak a rumhoz nincs semmi köze.
Amúgy igen, még ha meg is gyújtják magát a szeszt, akkor is idő kell, míg lényeges mennyiségű alkohol ég el belőle.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én úgy olvadtam, hogy:
Abszint van a pohárban. A pohárra abszintos kanalat tesznek, erre 1 vagy 2 kockacukrot, amit leöntenek jéghideg vízzel úgy, hogy a cukor a kanál lyukain keresztül valamennyire beleolvadjon az abszintba. (Gondolom a végén meg is keverik?)
Égetésről én nem hallottam! :/
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
tegnap 20:28
Ezek a cseh italok nem csak ánizsosak, hanem tipikusan ánizsmentesek :) Egyébként általánosságban nem csak ezeket árulják "abszintként", hanem a legkülönfélébb szeszesitalokat, amiknek 1 db közös tulajdonságuk sincsen. Ha ezek alapján kellene definiálni, hogy mi az abszint, akkor bármi.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Igazad van, rosszul fogalmaztam, az ízére gondoltam, nem a beltartalmára. :)
Abban nem értek egyet, hogy mindent is eladnának abszint néven, de értem, mièrt mondod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!