Van más sör is aminek ekkorát esett a szeszfoka?
Borzasztó, hogy manapság milyen ócska söröket lehet kapni.
Én már nem is a márka, hanem az erősség alapján választok. Nem az alkohol miatt, hanem azért, mert azoknak jobb az ízük, nincsenek annyira felhígítva.
Nemcsak a hígításon múlik a dolog, legtöbb esetben az íz és az alkoholtartalom nincs teljesen összefüggésben egymással!
Amúgy igen, tipikusan a Löwenbrau romlott a legtöbbet, de szerintem ez valószínűleg csak az exportra szánt változatokra, vagy a licenc alapján készültekre lehet igaz: sógoromék tavaly Németországból hoztak egy partihordóval Löwenbrau Original-t (5.2%), az egyik legfinomabb sör volt, amit valaha ittam! Itthon vettem egy ugyanolyan dobozzal, csak a fehér felirat Original helyett Lager volt, és csak 4%, hát az abszolút nem ízlett, soha többé olyat!
Viszont érdekes módon például a világos Kozel meg pont jobb lett, amióta nemrég új recept szerint készül: teltebb íze lett (keserűbb), és az alkoholtartalmát is kerek 4-ről 4.6%-ra emelték!
A profit és/vagy a fogy.igények alapján változtatnak.
Nem a magas szeszfoktól lesz jó a sör, hanem a recept és az alapanyagoktól.
De nem is értem hogy ez miért baj (alacsony szeszfok), ha be akarsz rúgni igyál előtte egy töményet.
Szerencsére elég nagy a kínálat, sok jó sört lehet találni a boltokban, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt.
Hát ha már szóba jött, hogy valaki esetlegesen egy sima egyszerű világos sörtől akar berúgni, valóban van több erősebb alternatíva is, például:
Soproni 1895 (5.3%)
Zipfer (5.4%)
Tiltott Csíki kézműves sör (6%)
Borsodi Bivaly (6.5%)
Leffe Blond (6.6%)
Faxe 10%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!