Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet ekkorát hibázni?

Hogy lehet ekkorát hibázni?

Figyelt kérdés

A lényeg az,hogy nemrég egy számomra nagyon fontos embert megbántottam.De nagyon.

Ő is bántott engem,de sajnos túlreagáltam.

Nem érdemelte meg azt,amiket mondtam neki.

Ő meg volt sértődve rám,én rá.

Több mint 2 éve ismerem és nem akarom elveszíteni,de a bocsánatkérésemet nem fogadja el.

Ti mit tennétek?

2019. jan. 2. 12:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem neki több idő kell. Ne aggódj, ha igazán fontosak vagytok egymásnak, meglesz a megfelelő hely, és alkalom a dolog megbeszélésére.
2019. jan. 2. 12:32
 2/13 anonim ***** válasza:
Türelmes lennék.
2019. jan. 2. 12:46
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy mivel bántottad meg.

Egy jó kapcsolatban, barátságban sok mindent meg lehet beszélni. Senki sem tökéletes, hibázunk.

De azért van az a kategória, amit már nem biztos, hogy meg kell bocsátani. Szóval nagyon számít, hogy mi történt.

Pl. egyszer egy barátom nagyon csúnyán beszélt velem, utólag bocsánatot kért, elmondta, hogy hülye volt, nem kellett volna így beszélnie. Nem volt semmi gond, rosszul esett, de az meg jól, hogy nem ködösített, bocsánatot kért.

Egy másik barátom viszont egy hazugságot terjesztett rólam, amiből kellemetlen helyzetem is származott. Na vele azonnal megszakítottam a kapcsolatot. Soha nem fogok vele többet találkozni, beszélni.

2019. jan. 2. 13:08
 4/13 anonim ***** válasza:
Szia, ez alapján sajnos nem lehet tanácsot adni, több információra lenne szükség. Milyen jellegű a sértés? Fordított esetben te megbocsátanál? Azért felnőtt korban már nem úgy megy, mint a gyerekeknél, hogy egyik nap barát, másik nap ellenség. Egy komolyabb sértés egy életre szól, mindig ott fog lógni a levegőben, hogy te ilyen is tudsz lenni. Erre felnőttként sokan már nem kíváncsiak, nincs szükségük olyan emberekre, akik durván megbántják őket, utána meg próbálnak úgy tenni, mintha semmi nem történt volna.
2019. jan. 2. 13:16
 5/13 A kérdező kommentje:
Első felindulásomból meggyanúsítottam valami olyannal,amit el sem követett.
2019. jan. 2. 13:33
 6/13 anonim ***** válasza:
Hááát azért az elég durva lehetett, gondold el, valakibe így belegázolni, minden beléd vetett hitét lezúztad. Én mindig is annak a híve voltam, hogy a családban, a barátokkal ha adódik nézeteltérés, akkor higgadtan, kultúráltan üljünk le és szemtől szembe beszéljük át, ki hogy látja ugyanazt a dolgot. Előfordul, hogy mindkettőnknek igaza van, de az is, hogy benéztem valamit, túlgondoltam olyat, amiről valójában szó sem volt. A környezetemben rengetegen tartanak haragot azért, mert képtelenek egymással kommunikálni. Egyszerűbb nem köszönni meg kerülni egymást, közben meg értékes kapcsolatok mennek tönkre.
2019. jan. 2. 14:02
 7/13 anonim ***** válasza:
25%

"Első felindulásomból meggyanúsítottam valami olyannal,amit el sem követett."

"Hááát azért az elég durva lehetett, gondold el, valakibe így belegázolni, minden beléd vetett hitét lezúztad."

Szerintem inkább az a durva, ha ilyen következtetést vonsz le egyből, holott azt se tudod, miről van szó. :) Egyáltalán nem mindegy, hogy azzal gyanúsította-e meg, hogy lefeküdt X-szel, vagy azzal, hogy mondjuk találkozott vele a buszmegállóban...

2019. jan. 2. 14:35
 8/13 anonim ***** válasza:
48%
Akkor tanulj meg szöveget értelmezni... Egy barát nem fog apróságért úgy megsértődni, hogy nem akar többé békülni.
2019. jan. 2. 14:57
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Mivel? Mások előtt vagy négyszemközt?

Pl. ha meggyanúsítanál, hogy loptam, mások előtt, pl. munkahelyen, tuti nem állnék veled szóba.

De ha azt gondolnád, hogy én mondtam el x-nek valamit, közben nem én voltam, azért az még simán megbeszélhető.

Szóval nagyon egyedi.

Meg nyilván az is számít, hogy mennyire álltok közel egymáshoz.

2019. jan. 2. 14:59
 10/13 anonim ***** válasza:
Mi egy házaspárral a gyerekek miatt vesztünk össze. Nagyon jóban voltunk, összejártunk, csak a kedves anyuka nem igazán nevelte a srácokat, számára minden a gyerekcsíny kategóriába tartozott. Amikor rendszeresen zaklatta a gyerekemet az iskolában, természetesen szóvá tettük, olyan sértődés lett belőle, hogy azóta sem köszönnek. Mi meg örülünk, hogy megszabadultunk tőlük, hosszú távon mi rosszul jártunk volna ilyen családdal. Érdekes módon mi voltunk a maradi szülők, akik nem értik a mai gyerekeket, nekik azóta sikerült még 3 családdal összeveszni. Nyilván, ők ezt másképp mesélnék el.
2019. jan. 2. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!