Wisky vagy pálinka egéségesebb mértékel fogyasztva?
ma 11:34
És hogy a gyümölcs egészséges, annak mi a gyász köze van a belőle főzött SZESZhez? A vitaminok illékonyak? A rostok illékonyak? Illékony a gyümölcsben bármi, ami egészséges? (Segítek: 1: nem, 2: nem, 3: nem.)
A „gyümölcspárlat egészségesebb” még a századforduló hülyesége volt, amikor arra akarták rászoktatni a matt alkoholista népet, hogy adott pénzből drágább ( =kevesebb) szeszt vegyenek.
Mellesleg nem létezik kommersz és nem kommersz whisky. Az olyan whiskyt szokás "kommersznek" nevezni, ami nem elég érett ahhoz, hogy finom legyen. A skótoknál konkrétan UGYANAZOKBÓL a párlatokból kevernek olcsó kocsmawhiskyt rövidebb érleléssel, amiket érettebben akár százezrekért adnak el.
Aztán ha azt pedzegetnénk, hogy melyikben van több, többé-kevésbé mérgező kongener, abból a pálinka nem jönne ki túl jól. Pl. gyakran már a pálinka normális metanoltartalma sem egészen felel meg az orvosi ajánlásoknak.
Persze napi egy felesnél ezeknek a különbségeknek semmi jelentősége nincs, hacsak nem egy átlagosan szar házipálinkáról beszélünk.
"Ha csak az alapanyagot nézzük akkor is a gyümölcs a nyerő!"
Mert?
"Az érleléstől meg nem lessz egészségesebb a whiskey!"
Na és a pálinka mitől lesz egészségesebb?
"És ahogy más is már írta ha nem valami kommersz sza*t akarsz,akkor azt meg is kell fizetni."
A kérdésnek semmi köze az árhoz.
A gyümölcs egészséges, a magasabb alkoholtartalom pedig jobban fertőtlenít (öli a kórokozókat a szervezetben), így szerintem a pálinka sokkal egyértelműbb, főleg ha házi.
Amúgy oltári nagy baromság, hogy 10 ezer alatt csak kommersz whiskey-k vannak! Kommersz = olcsó, noname, és bizonytalan összetételű, ezért kockázatos! A hétköznap kapható legismertebb márkákra, amiknek ráadásul reklámjuk is van, biztos nem kockáztatnák a hírnevüket, azokra ezek a tulajdonságok mióta jellemzőek?! (Jack Daniel's, Johnny Walker, Jim Beam, Ballantines) pedig ezek is bőven 10 ezer alatt vannak!
Ideje lenne már elfelejteni ezt a mágikus-kemofóbiás "adalék"-dolgot. Nem az a kérdés, hogy van-e benne "adalékanyag", hanem hogy konkrétan MI van benne.
Ha egy üveg whiskyt megszíneznek pár csepp karamellel (mert a titokzatos előző válaszoló a karamellizált cukorról beszél, gonosznevén e150a, ami a legtisztább karamellt jelöli), akkor az "adalékanyag". De ha egy szelet tortában van 10× ennyi karamell, akkor az "200%-ig természetes hozzávaló"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!