Pálinka megfagy? A pálinka hogy fagy meg, vagy csak a víz fagy meg. Ha beteszem a fagyóba akkor a víz fagy meg léghamarabb?
Bocs a hibákért..
Az alkohol különválik a víztől, 1 litert a fagyasztóládába belerakom és megfagy a víz és majd csak utána fagy meg az alkohol?????
Ja, a pálinka is megfagy... csak ahhoz, baromira össze kéne kapnia magát egy háztartási fagyasztónak. :D
Az alkohol és a víz homogén elegy, nem fog kiválni a víz, csak azért, hogy megfagyjon.
Az olyan lenne, mint ha fagyállót adagolnál az autó hűtővizébe, és csak a fagyálló része nem fagyna meg, a hűtővíz meg igen. :)
Ha egy átlagos fagyóba teszed, akkor semmi nem fog megfagyni benne.
Az viszont igaz, hogy ha egy víz-alkohol elegy fagyni kezd, akkor először nagyobb arányban a víz „fagy ki” belőle, ezt fel lehet használni pl. bor-sör töményítésére is. De egy 50%-os pálinkának legalább -32 °C-os hideg kell, hogy fagyni kezdjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!