Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért van minden alkoholos...

Miért van minden alkoholos cuccnak "aceton" íze? 16/l

Figyelt kérdés
Nem rendelkezem túl nagy tapasztalattal még alkohofogyasztás terén, de eddig amit ittam borokat, vagy likőrt az összesben érezhető volt.

2019. jan. 1. 20:47
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%

Mert az alkoholnak van egy jellegzetes íze.

Ha nem ízlik, ne igyál. Nem kötelező, sőt, egyenesen fölösleges berúgni. :)

2019. jan. 1. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
83%

Silány minőségű ital...a bolti lőre pálinkákon mind érezhető aromás sz@rok

Egy rendessen elkészített házi pálinka pl neeemérzed az aceton ízt az allkohol meg más

Csak a gyümölcs ízét szagát érezheted az alkohollal

SEMMI AROMA az szentségtörést csinál aki a pálinkáját aromázza,szégyen

2019. jan. 1. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Az acetonos íz és szag az alkohol sajátosságai. Viszont én ezeket leginkább még csak vodkában éreztem, elvére az csak alkoholos víz, nem más, nem is szeretem tisztán! De más italban én nem éreztem, ahhoz mindegyiknek van elég intenzív aromája, vagy legfeljebb még a pálinka szagában, de ízre abban se nagyon!
2019. jan. 1. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Amire te gondolsz az nem aceton, hanem különböző észterek édeskés-aromás illata. Valószínűleg a körömlakk lemosóból indultál ki, amiben az összetevők között butil-acetát is van. Az alkohol (mint feltehetőleg tanultad vagy tanították ??) kémiai reakcióba képes lépni a rövid szénláncú karbonsavakkal és ebben az észtereződési folyamatban gyümölcsre emlékeztető illatú és aromájú szerves vegyületek képződnek. A természetben részben ezek adják az érett (sőt túlérett és erjedő) gyümölcsök jellegzetesen kellemes illatát. A mesterségesen létrehozott szeszesitalok gyártásánál ilyeneket használnak aromásításra. Maga az etilalkohol gyakorlatilag szagtalan, amit esetleg érzünk, az csupán az orrnyálkahártyában a folyadékba beleoldódó alkohol hatására létrejött idegingerlés következménye. Ezért az igazi vodkának, viszkinek nincs is igazán szaga vagy illata. A gyümölcsökből hozzáértő technikával készülő szeszesitalokban fedezhető fel csak az észterek, aldehidek és egyéb szerves anyagok adta "aroma".
2019. jan. 1. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
89%
Acetonos íze az alsó polcos szar lőréknek van. :D
2019. jan. 1. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
88%
Üdv. Eddig azt hittem csak én vagyok ilyen téren fogytékos. Csak én Technokol szagként érzem. A legkisebb mennyiséget kiérzem mindenben. Számomra kellemetlen íz/szag.
2019. jan. 1. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj ki valami jobb minőségű italt.
2019. jan. 2. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

16 évesen ne nagyon próbálgasson még italokat!

((Gondolom a korát nem figyelted.))

2019. jan. 2. 01:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Hozzatok egy Sopiapit a fiatalnak!
2019. jan. 2. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
somersbynek a többi cideres sör melett egyáltalán nincs alkohol íze és 4,5%-os meg úgy rohadt finom, azt próbáld.
2019. jan. 4. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!