Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért van minden alkoholos...

Miért van minden alkoholos cuccnak "aceton" íze? 16/l

Figyelt kérdés
Nem rendelkezem túl nagy tapasztalattal még alkohofogyasztás terén, de eddig amit ittam borokat, vagy likőrt az összesben érezhető volt.

2019. jan. 1. 20:47
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
77%
Ahhoz, hogy érdemben segíthessünk, először azt kéne tisztázni, hogy mit értesz " aceton" íz alatt? Nagyjából két lehetőség van. 1. Körömlakklemosót=acetont=dimetil-ketont érzel. E nem lehetetlen, de azért kevés esélyt látok rá. Komoly cefrézési, technológiai hibára utalhat a jelenléte a párlatban. 2. Technokolszagot=etil-acetátot érzel. Ez is technológiai hibára utal a cefrézés közben. Az illat az ecetesedett cefrére miatt van, mert hő hatására az etanolból és az ecetből ez a jellegzetes szagú oldószer keletkezik. Az a "jó hír" hogy egy kis szénszavas mésszel lehet az alszeszben lévő ecetet semlegesíteni, illetve a tisztázás során némileg több ep-t kell elvenni. Szóval összefoglalva, bármelyiket érzed egy pálinka fogyasztása közben, az pálinkahibára utal.
2019. febr. 13. 00:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!