Miért van minden alkoholos cuccnak "aceton" íze? 16/l
Figyelt kérdés
Nem rendelkezem túl nagy tapasztalattal még alkohofogyasztás terén, de eddig amit ittam borokat, vagy likőrt az összesben érezhető volt.2019. jan. 1. 20:47
11/11 anonim válasza:
Ahhoz, hogy érdemben segíthessünk, először azt kéne tisztázni, hogy mit értesz " aceton" íz alatt? Nagyjából két lehetőség van. 1. Körömlakklemosót=acetont=dimetil-ketont érzel. E nem lehetetlen, de azért kevés esélyt látok rá. Komoly cefrézési, technológiai hibára utalhat a jelenléte a párlatban. 2. Technokolszagot=etil-acetátot érzel. Ez is technológiai hibára utal a cefrézés közben. Az illat az ecetesedett cefrére miatt van, mert hő hatására az etanolból és az ecetből ez a jellegzetes szagú oldószer keletkezik. Az a "jó hír" hogy egy kis szénszavas mésszel lehet az alszeszben lévő ecetet semlegesíteni, illetve a tisztázás során némileg több ep-t kell elvenni. Szóval összefoglalva, bármelyiket érzed egy pálinka fogyasztása közben, az pálinkahibára utal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!