Milyen száraz fehérbort javasoltok az 1000-1500 forintos árkategóriában?
Kb azt írtam, volna elsőre, mint 2-es. Ezek nekem is bejönnek. De ilyenkor jönnek, hogy nem írtam sem évjáratot, sem palackszámot.
Rengeteg ilyen kérdés volt itt, aminek az lett a vége, hogy aki ajánl, az le lett húzva, a másik, akik meg fikázni tud másokat, fel lett pontozva és a kérdező végül elment a borbarátság.hu oldalra és inkább ott nézett szét, mert itt túl sok troll lakik.
Nagyon finomak még a Tuskóban található Dél-Afrikai fehérek és néhány Ausztrál is ügyes. Itt jó áron van a Nyakas is. Etyek a magyar Burgundia, ezért ott a Chardonnay otthon érzi magát. A Mátrában az erdőtalaj mellet hűvösebb az éghajlat, mégis a könyvekben tanulhatóakkal ellentétben magát meghazudtoló SauvignonBlanc-ok jönnek onnan.
Aldiban Ausztrál borok jobbak, mint a Tuskóban, azt is érdemes nézni. Chenin blanc-ot ajánlom, ha az Irsaira rá vagytok kattanva.
Ahogy a Spúr tárolja a borokat, ott nem vennék (legalábbis a veszpérmi interspúrban minden 8. bor dugós - biztos nem azért, mert a termelő így akarta, hanem inkább azért, mert töketlenül tárolják)
Az Lidli-ben szintén jó áron árulják a borokat. Rosecreek Chardonnay elég jó, de eddig minden palack túl volt kénezve - én erre érzékeny vagyok, sokan nem azok, szóval egy próbát megér. Jó áron van. Thummerer Egri csillagok - ez kicsit zsákbamacsaka, mert ugyan 1000 huf, de nem jön be mindenkinek. Sok olasz van - azokat én hagynám a fenébe. Olcsó tokaji furmintok vannak, amik meglehetősen jó ár/értékűek, bár olcsó a köntösük. Hilltop Irsai borai nagyon zöldek. Ha neked tetszenek a kesernyés utóízek, amik idegenek az Irsaitól, áldásom rátok, de én inkább hagynám azt is a fenébe. A Varga boroktól meg mentsen az ég mindenkit, aki nem csak a szesz miatt issza a bort. Sajnos Lidli nagyon tolja. De van piaca, szóval tolják. Deep sör mellé elfér. Lidliben nem a borok miatt érdemes menni.
De mondom:
1 nincsen évjárat - legalább egy leszavazást megérdemel a hozzászólásom.
2 nem mondtam palack számot - minimum ki kell tiltassanak innen.
Köszönöm a válaszokat! Be fogok próbálni párat.
Frittmann borokról vélemény? Cserszegi fűszeres 1300, Irsai 1500.
@6: Én nem pontozlak le, de két kérdésem lenne:
1, mi köze van a dugósságnak a tároláshoz, illetve egyáltalán hogy jön a dugósság témaköre 90+%-ban csavarzárral ellátott borkategóriához?
2, mi a fene ez a palackszám? Kit érdekel egyáltalán?
+1 ráadásnak: technoboroknál miért lenne oly fontos az évjárat?
#8 Mojjo, fontos az évjárat, mert pl tavaly kaptam valakitől egy 2011-es Gere Attila portugeisert amihez nem nyúltunk az óta hozzá, 2011 egy kiváló évjárat volt, de gondolom te is tudod mi itt a probléma.
Kérdező, legutóbbi élményekből kiindulva a Molnár pincészet Paulus Gord zenitjét és generosa-ját tudom ajánlani, Sparban szokott lenni 1100 forintért.
Mojjó: valószínűsíted, hogy a csavarzárasok lettek dugósak? Azért ezt nem gondolod komolyan! Ennél többet néztem ki belőled!
Amúgy csányi pincészetnek volt sok hibás csavaros dugója is.
Érdekes módon ugyan azok a "gyártók" (mert borászoknak már nem tudom hívni azokat, akik mennyiségre törekednek a minőség helyett) másik boltban árult termékeiknél nem volt gond a dugózás. Nos akkor vagy olyan készletet vettek, vagy úgy tárolták. Én az utóbbira gyanakszom. Ennyi.
Magyaroknál még mindig dugóznak sokan, amikor csavarzáras sokkal jobban zárna. Ez is fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!