Lehet otthon bármiféle alkoholt előállítani?
Kérdező, az alkohol az már eleve egészségre káros cucc, nem?! :D
Amúgy a bor a legáltalánosabb! A szőlőt ledarálod mustnak, aztán gázon egy fazékban teljesen felforralod, és kész! Sőt, amíg csak forrásban van, de még nem forrt fel teljesen, az a murci, aminek akkor nagyon magas az alkoholtartalma, egészen kis mennyiségtől is könnyű berúgni!
De vigyázz, hogy milyen fajta szőlőből csinálod, Othello-ból nagyon kockázatos!
'Alkoholt' otthoni körülmények közt ne akarj előállítani, nagyon körülményes!
Alkoholos italt viszont egyszerű.
A felsoroltakon kívül csipkebogyó-bort is előállíthatsz, annak legalább gyógyerőt is tulajdoníthatsz.
Sör
Sörkészítés (recept egy 1931-ben kiadott szakácskönyvből)
12 liter vízben 25 dkg maláta kávét (árpakávé) egy óra hosszáig főzünk nagyon-nagyon lassan, befödve. Akkor hozzáadunk 35 dkg cukrot, 2 dkg komlót és tovább főzzük nagyon csendesen még egy óra hosszáig. (Két liter lénél többet nem szabad elfőzni) Mikor kész, vászonruhán átszűrjük. Ha langyosra hűlt, fél litert elveszünk belőle és jól elkavarunk benne 1½ dkg (15 g) élesztőt, ezt is átszűrjük ruhán és a többi léhez vegyítjük, jól összekavargatva. Palackokban töltjük, jól ledugaszoljuk és hűvös, sötét helyre tesszük. 8-10 nap múlva már élvezhető, de igazán finom hat hét múlva lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!