Mennyibe kerül előállítani egy margarita pizzát otthon?
Attol fugg, hogy hanyszemelyre szeretned, es milyen minosegu alapanyagokbol.
Ha csak egyre, akkor inkabb rendelj, mert az finomabb. A pizzeriakban kaphato kemenceben sult pizzat nem tudod otthon mecsinalni ugyan ugy. Es egy pizzara a koltseg ugyan annyi ha rendeled, vagy otthon csinalod.
én receptem szerint,ebből 3 pizza kijön:
1 vaj: 150forint
1 kiló liszt (ebből kb 70 deka használódik el) 150Ft
1 élesztő 40Ft
1 deci tej (vegyük azt h nincs otthon bontva,igy meg kell venned fél lterest) 120Ft
1 tojás 30 Ft
kiskanál cukor
1 kis tejföl 80Ft
eddig 570
erre jön pizzakrém ,most akciósan vettem tubusost 99-ért pennyben
plussz sajt 10 deka 120Ft
az elsőnek nincs igaza,mióta itthon csinálom a pizzát,azóta nem rendelünk,mert olyan finom az itthoni
igaz nem margaritát csinálok,hanem hagymával,virslivel,sonkával,füstölt sajttal,kukoricával...
és árban is olcsóbb,hisz az előbb leirtam,h 3 pizza kerül kb 800Ft-ba és még marad is liszt,tej,pizzakrém a következőhöz...
én recim:
tészta:liszt 150Ft,élesztö30-60Ft,tej 150Ft/viz,olaj1 dl kell
szósz:paradicsom püré 70Ft,víz,pizza fűszerkeverék 260Ft
feltét:....,sajt 10dkg 150Ft
75dkg lisztet sóval elkevered bele 1dl olaj élesztőt tejben vagy vízben felfuttatod 1 kis cukrot teszek én bele,összegyúrod 30 perc kelesztés.
A paradicsom pürét kb 1dl vízzel elkevered bele a fűszerkeverék kb a fele zacsi,én teszek bele még sót bors is.
4-5db tészta gombóc jön ki.
a tésztát 3p elő sütöm és utána kenem meg szósszal
lemradt nekem is van még szószóm pedig már kétszer sütöttem belöle
kb 1000 Ft és tök jó érzés hogy te csináltad.(nekem azt mondták jobb mint a "donpepés"
Én így készítem:
40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 3 dl langyos víz, 1 teáskanál só, pici cukor az élesztő futtatásához, 4 evőkanál olaj. Ebből egy hatalmas pizza lesz (gáztepsi méretű).
Feltét: 1 konzerv sűrített paradicsom, oregáno, bazsalikom, kevés cukor, 10-15 dkg sajt.
liszt: 150 ft
élesztő: 40 ft
sűrített paradicsom: 100 ft
sajt: 150 ft
víz, só, cukor és olaj mindig van otthon.
Az egész durván 500 ft, és mint írtam, hatalmas pizza lesz belőle. A paradicsomszószra pedig mindent rádobálok, amit találok otthon (kukorica, borsó, párizsi, szalámi, virsli, mikor mi van a hűtőben).
Szerintem nagyon finom a házi pizza, és olcsóbb, mintha rendelnéd.
a 10 dekát a margaritára irtam, a rendelt pizzára kb ennyit tesznek..
de utána irtam,hogy én miket teszek rá (füstölt sajt,sonka,virsli stb...)
második voltam
Teljesen egyet értek a házi pizzásokkal, mert amióta én is kaptam egy receptet, csakis itthon készítek pizzát és nem rendelek sehonnan.
az enyém is naggyából ez a 40 dekás változat, de nekünk kettőnknek fél adagot szoktam, azaz 20 deka lisztből, amiből egy közepes tepsi lesz.ezt 8 kockára vágom és bőven jól lakunk belőle.
feltétnek én is pizzaszószt használok, egy tubus 3 alkalomra elég. persze egy kis kecsappal dúsítom, attól édeskésebb. egy pizzafűszerkeverék is nagyon sokáig elég,
és nagyon feldobja a pizza ízét.én is az itthon lévő,szalámit, füstöltsonkát, gombát stb szórom rá, és a tetejére reszelt sajtot.
az előző kedves válaszolók, már hozzávetőlegesen kiszámolták, tehát lehet arányosítani.
de, Te a Marghareta pizzát kérdezted, akkor viszont változik a feltét és ár is, pedig ezt tartják a legmezeibb
pizzának.
egy gombóc mozzarella 200 ft kölül van, és, ha csak 2 szem friss paradicsomot teszel rá, az is legalább egy százas.és ez a mennyiség még nem is hűde sok.
szóval én maradok az éppen otthonlévő hozzávalóknál.
és meg egy ,ha le is hurrognak érte, én mindig egy kis
cukros langyos tejben futtatom föl az élesztőt.
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:57
én is cukros langyos tejben futtatom az élesztőt
lehet máshogy is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!