Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az italokhoz használt finomsze...

Phoney kérdése:

Az italokhoz használt finomszesz legtöbbször miből készül?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy gyakorlatilag bármilyen mezőgazdasági termény lehet.


Olyan ember válasza érdekelne, aki tud róla, hogy mi a legjellemzőbb:)


2010. jún. 27. 17:42
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem tudom tudsz e róle hogy egypár évtizede beindult az izo cukor gyártás kukoricából. Folyékonyan bepárlás nélkül lehet használni és ez jelentős energiamegtakarítást jelent. Adott hogy ebből a cukorból hígitással cefrét erjesztve alkoholt lehet csinálni. De lehet acetilénből higanyszulfát katalizátorral is, állítólag kidolgoztak egy új eljárást ami még nem közismert.
2010. jún. 27. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Huha ez érdekel, kukoricából lepárlás nélkül lesz 90+ fokos szesz?!


Rosszul tudom, hogy kémiai úton készült szeszt nem szabad emberek szájába adni?:)

2010. jún. 27. 22:08

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!