Mennyibe kerül egy olyan pálinka vagy vodka aminek már nincs mellékíze és finom?
# 3
Nekem a Zubrówka Biala vodka már megfelel.
De,ha biztosra akarsz menni akkor Absolut.
Vodkánál totálisan ízléstől (és a vodka stílusától is!) függ, hogy mit érzel mellékíznek és hol keződik a jó. Nekem pl. maga a vodkaíz [etanolíz] is mellékíz... pár éve vettem olyan kommersz árkategóriás vodkákat is, amiknek teljesen tiszta ízük volt.
Pálinkából 10-12e/litertől vannak jók (ami alatta van, az jellemzően sokkal rosszabb, mint olcsóbb), de ennyiért is lehet gyengét kapni (sőt, nagyobb eséllyel azt lehet), mert sajnos nagyon kiforratlan még a pálinka piaca. De olcsóbban is lehet kifogni olyat, ami bár jónak nem igazán jó, de mellékíze nincsen, pl. a Kőrös-Völgyi barackja ilyen volt, jó eséllyel a többi pálinkájuk se rosszabb.
ma 11:36
Létezik, ma a minőségi pálinkák nagyobbik része inkább a lágy, selymes, letisztult italok kedvelőit próbálja megcélozni, nem pedig azokat, akik szeretik a pálinkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!