Akiket én ismerek, kifejezetten szeretik a minőségi pálinkát. Bár az igaz, hogy a lágyabb, semlegesebb ízűeket részesítik előnyben, meg még a barackot.
2018. nov. 16. 07:22
12/18 Phoney válasza:
Amerikában külön törvényi kategória is létezik a tömények közt ("bottled in bond"), aminek pontosan 50%-osnak kell lennie. Valószínűleg nem azért, hogy aztán ne igyák meg... még a Jack Daniel's ből is van 50 fokos változat.
Hogy nem bírják a pálinkát, hát ha konkrétan a "klasszikus" karcos-savanyú kerítésszaggatóra gondolsz, amiben jobban húz az ecet, mint az alkohol, azt csak az issza/szokja meg, akinek nem jutott más... de egyébként még Amerikában is létezik az a réteg, aki az okádék zugszeszt nyomja, és azt hiszi, "ez az igazi házi whisky".
2018. nov. 16. 08:07
13/18 anonim válasza:
Van néhány amerikai ismerősöm, akik el szoktak ide jönni.
Tényleg nem igazán isszák a pálinkát.
Nem azért, mert túl erős lenne, lazán megisznak erősebb piákat is.
Az egyikük szó szerint azt mondta, hogy ez "női" pia (!) :D mert gyümölcsből van, szóval szerinte ez ilyen likőr szerű lötty.
Neki a whisky a férfias pia, az olyan, mint ha vasúti talpfát nyalogatnál.
2018. nov. 16. 16:48
14/18 anonim válasza:
5-ös a Ballantines nem amerikai, hanem skót whisky, a Jack mellett a Jim Beam a másik ismertebb amerikai márka. Egyébként elképzelhető hogy sok amerikai van akinek elsőre nehezére esik meginni egy erősebb pálinkát. Azoknak akik alapesetben 40%-os whiskyt isznak szokatlan lehet egy 50-55% körüli pálinka, de szerintem hamar meg tudja szokni aki meg akarja.
2018. nov. 16. 17:06
15/18 anonim válasza:
Hol olvastad ezt? Érdekelne a linkje.
Meg az ismerőseid is eléggé egyszerűek lehetnek, ha ilyet terjesztenek.
2018. nov. 16. 20:19
16/18 anonim válasza:
Tényleg, Ballantines helyett Jim Beam, bocsánat! :D Amúgy ha a vasúti talpfákhoz hasonlítják, akkor gondolom Jack Daniel's-t isznak, legalábbis annak van szenes utóíze, amiről nekem ez a hasonlat jutna eszembe! Hát igen, a Jack egyedi, kellemesen szenes utóízét nagyon szeretem, ezért is a kedvenc whiskey-m, kár hogy az egyik legdrágább! :(
2018. nov. 16. 23:40
17/18 anonim válasza:
Birjajaz csak szégyenlősködik!
2018. nov. 17. 10:31
18/18 anonim válasza:
Biztos vagyok benne hogy par redneck gond nelkul meginna a palinkat :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!