Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért jött le kevesebb Pálinka...

Pethes16 kérdése:

Miért jött le kevesebb Pálinka az Alszeszből?!

Figyelt kérdés

Az Alszeszt lehígítom 20%-ra és onnan kezdem főzni !

Cseresznye Alszesz 10,5 L volt és lett belőle 3 L pálinka !!, és most a Vadszilvából 13,2 L alszesz volt és szintén 3 L pálinkám lett !!

Hogyan ???!!! Többnek kellett volna lecsöpögnie, nem de ??!!

Köszi a Segítséget !!



2018. aug. 19. 10:34
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Mind az "alszesz", mind a "pálinka" szó köznév, tehát kisbetűvel írandó.
2018. aug. 19. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget...., Legközelebb nem így teszem fel !!, de a kérdésre kérek választ nem a nyelvtani minimális hibára !!
2018. aug. 19. 23:53
 3/8 anonim ***** válasza:

Ezek az alszeszre vonatkozó mennyiségek 20%-ra kihígítva ennyi, avagy hígítás előtt? Továbbá a pálinka mennyiségek azonos alk. fokra kihígítva ennyi, avagy még hígítás előtt ennyi?

Alszeszt egyébként elegendő 25 alk. fokra kihígítanod, de köze nincs egyébként hozzá...


Elvileg többnek, igen. Közel 1l-rel többnek.

2018. aug. 20. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Én amíg jó ízű addig engedem a pálinkát. Itt írta valaki hogy csak bizonyos fokig szabad aki nem így tesz az a mennyiségre megy. Na jó akkor arra megyek. Attól még jók a pálinkáim. Nekem a befokolt pálinkám nem sokkal kevesebb soha mint az alszesz. 57 fokosra hígítom.
2018. aug. 21. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

OFF ugyan, elnézést érte, de én írtam, szóval hadd reagáljak (publikusan, ha már úgy lettem megszólítva). Félreértettél, lehet félreérthető volt. Az amit írtam, az tapasztalat, hogy ált. 55 alk. foknál már megjelennek az utópárlatra emlékeztető ízek, szagok, (ez eprüvettában mért 55 alk. fok, nyilván!) ugyanakkor azt is írtam, hogy akár 50 alk. fokig is lelehet engedni, de az is előfordul, hogy már 60-nál meg kell állni, ez egyébként jellemzően hibás cefrénél fordul elő, sajátommal ilyen még elő nem fordult. Ezért írtam azt is, hogy kóstolni kell! Ahogy teszed te is!

Hogy érted ezt? 25 alk. fokosra kihígított alszeszből lesz közel ugyanannyi pálinkád? Nyilván nem. A kérdező kihígítja 20 alk. fokosra, abból nem lesz ugyanannyi pálinkája, mint amennyi a kihígított alszesz. Jó "erős" az alszeszed, azért lesz közel ugyanannyi, de feltételezem ezt nem kihígított alszeszre értetted... Lefőzöd "nulláig" az alszeszt, vagy előbb megállsz? Mert ha lefőzöd nulláig, akkor kb. 25-40 alk. fok körül kellene alakulnia az alszesz alkoholfokának, amiből pedig nyilván nem lehet közel ugyanannyi 57 alk. fokos pálinka. Ezt is értsd úgy, hogy (nálam!) ezek a számok "cukrozatlan" cefrénél alakulnak így! Azért idézőjeles, mert 2% cukrot azért általában kap nálam is a cefre, annál többet viszont ritkán.

Az alszeszt javaslom hígítsd ki mindig 25 alk. fokra, mert úgy könnyebb elválasztani a frakciókat egymástól.

Megpróbáltam hígítás nélkül és hígítva is, tényleg ég és föld a különbség, határozottan érzed már illatra is, honnan indul a középpárlat.

Ha te még hígítod a pálinkát 57 alk. fokra, akkor te nem az a kategória vagy, akikre én gondoltam, még véletlen sem. Szóval kár volt ezt magadra venned. :) Azok nem hígítanak 57 alk. fokra mert kb. az a végeredmény alk. foka!

Személy szerint én rosszul vagyok attól a pálinkától, amit "leengednek" 20-30%-ig. Ez nem ilyen hisztéria, tényleg nem tudom meginni jó ízzel, (más az ízlésem, ennyi, a könnyebb pálinkákat kedvelem) viszont társaságban nem egyszer ittam már ilyen pálinkát nem mondom, hogy mindenkinek ízlett rajtam kívül, (mert voltak páran még, akiknek összerándult a gyomra tőle) de voltak többen, akiknek jó volt a véleménye (és tényleg, őszintén!). Szóval ízlés kérdése is, ezt is aláírom.

Intézhetted volna ezt hozzám annál a kérdésnél, mert ott helye is lenne ennek, írtam is, hogy beszéljünk róla...

2018. aug. 21. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Félre nyomtam 47 fokosra hígítom nem 57-esre.
2018. aug. 21. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
És természetesen az előpárlat hígítás nélkül értendő. Természetesen hígítva értve nem jöhet le ugyanannxi befokolt pálinka. Én nem vagyok annyira precíz nem méregetem közben. Inkább ízlelem. Ha úgy érzem már zárom is le a lángot alatta. Régen 51-52 fokosra csináltam de az a tapasztalat hogy az emberek jobb szeretik gyengébben mert jobban érezni a zamatot.
2018. aug. 21. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyébkén nem problémázok én ilyeneken. Szivesen veszem a jótanácsot. Nem olyan egyszerű ez. Emlékszem mikor kezdtem 15-18 éve csak a szerencse és a Jóisten akaratán múlt hogy jó lesz e a végtermék. Azért ma már nem így van. Egy évbe egyszer ide talál valaki állt. fater ismerőse valami cefrével. Ócsa semmitérő gyümölcsből aztán főzzek kiváló pálinkát neki. Legtöbbször már ecetes pimpós sz.rt hoznak. Ma is ilyet tettem oda. 30 litert. Nem tudom ad e valamit. Nem túl bíztató.
2018. aug. 21. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!