Meddig tartható el egy bor későbbi fogyasztás céljából?
Figyelt kérdés
Például egy ilyen vörös:
De főleg 3-4000 Ft értékű vöröseket tennék el 1-1,5 évre, a főbb termővidékeink boraiból.
Pincében lennének fektetve. Esetleg nyomjak rájuk még pecsétviaszt, hogy biztosan elzárjam őket az oxigéntől?
2018. aug. 6. 13:50
1/6 Mojjo válasza:
1-1,5 évet bőven bírniuk kell, főleg pincében.
2/6 A kérdező kommentje:
Az értékük az eltartott évek arányában nőhet?
2018. aug. 6. 14:31
3/6 Mojjo válasza:
2: Gyakori hit, de valójában nagyon ritkán. Ha eleinte karcos, a tannin kicsit finomodhat, belesimulhat az összképbe, illetve ha idejekorán lett piacra dobva egy bor, pár hónap palackérés segíthet, de alapvetően ne számíts hűde nagy csodákra a pihentetéstől, sőt, sok esetben inkább csak szép lassan elindulnak a lejtőn.
4/6 anonim válasza:
Pár évet simán bírnak még egy átlagos pincében is. Hogy az értékük nő-e? Melyik értékük? Az élvezeti valamelyest lehet, kissé jobban összeérnek az ízek. A piaci értékük, pár ezer forintos boroknak nem hinném, hogy jelentős mértékben...
5/6 anonim válasza:
Ja, és pecsétviaszt semmiképp ne nyomj rájuk! Egy minimális mértékben "lélegezniük kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!