Közterületen tudom, hogy tiltott az alkohol fogyasztás de akkor hol lehet inni kocsmák és bárok, otthon kivételével?
Bizonyos településeken tiltott közterületen alkoholt fogyasztani, nem országszerte. Ezek helyi rendeletek, elég sok helyen van ilyen, de nem mindenhol.
Ezeken a helyeken a válasz: hivatalosan sehol. Kivéve az olyan magánterületet, ahol megengedik neked, hogy ott legyél és igyál. Ez a gyakorlatban leginkább megint azt jelenti, hogy sehol.
Én számítógépes partikon szoktam, amiket iskolákban tartanak. Közterületen is, a kutya se szól, a falu s főleg a boltos örül, hogy csillió százalékkal fellendítjük a forgalmat :)
Én keresnék egy nyugis helyet és feltűnésmentesen meginnám, ez annyira ártatlan dolog, nem érzem erkölcsi kötelességemnek az ilyesmi szabályok betartását.
Pl. amíg Budán laktam, sokszor felmásztam egy apróbb sziklára a hegyen. Nem járt arra a kutya se, nemhogy rendőr vagy pampogó polgár :D
Egy átlagos vagy forgalmasabb utcán sört inni amúgysem szeretnék, nem hangulatos. A sör pedig nem kötelező, régen rossz, ha muszáj bedobnod az adagod, különben baj lesz. Persze kényelmetlenséget okozhat egyeseknek, ha nem találnak nyugis helyet és sört akarnak inni, mert csak. Tegnap engem is elkapott a vágy. Amúgy sokszor munkahelyen ittam. De gyakran otthon vagy ismerősnél. Alkalmi ivónak kevés gondja van, évi párszor talál helyet :)
Köszönöm a válaszokat,kivétel a 2-es köcsög és primitív válaszolónak!
Képzeld,nagyon szép házban lakom😃
Ha nem feltűnően talajrészeg ember issza, akkor körülbelül senki nem fog belekötni, ha iszik egy sört vagy ilyesmi.
Amibe esetleg beleköthetnek ha feltűnően fiatal az illető, akkor azért ha hivatalos közeg látja, lehet, hogy nem hagyja szó nélkül, de különösebb gond abból sem valószínű, ha kultúráltan viselkedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!