Mi történik hogyha veszek egy pálinkafőzőt otthonra de nem jelentem be az önkormányzatnak?
*főzőt
(az autocorrect csodái :D)
Ne verd nagy dobra. Gondolod ebben az országban te vagy az egyetlen aki nem jelentené be?
Max. a Szomszédok c. teleregény Vágási Ferije tenné meg.
Semmi, csak ne reklámozd még haveroknak se, elég ha csak véletlen mondja tovább valamelyikük és már abból gubanc lehet.
A nagy többség nem jelenti be, és szerintem teljesen jogosan, főként ha az ember a saját gyümölcséből készíti, nehogy már fizetni kelljen érte, hogy azt tegyen vele amit szeretne.
Szerintem azért is jobb bejelenteni, mert ahonnét veszed, ott elkérik az adataidat. S ha a NAV ellenőrzi a boltot, máris lebukhatsz, de ennek az esélye minimális.
Most úgy van a törvény, hogy venni kell jegyet 700 forintért literenként.
Ha úgy főzöl, hogy nem veszel jegyet, és megtudja a jegyző, akkor ő felszólít, hogy vegyél jegyet 2 héten belül, s akkor nem bírságol meg. Különben 200 ezres büntetésre is számíthatsz.
Ha a NAV fele nincs bejelentve, akkor el is kobozhatják a gépet, és még is bírságolhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!