Milyen volt Magyarország alkohol kultúrája a szocializmus alatt?
Fekete címkés cserkó, a kádárizmus folyékony oszlopa! Amikor meg 9-ig nem lehetett inni akkor itták a Diana sósborszeszt, az nem minősült piának, én nem mertem beleinni. A pályaudvaron se volt se azelőtt, se azóta akkora forgalma csomagmegőrzőnek, mert műszak után megvetted a piát, hazafelé beadtad, reggel meg kivetted.
Amúgy meg alkohol+kultúra? Nem megy a kettő együtt.
#11 vagyok
a ginfizzt kihagytam, az is volt, ha valaki adott magára.
Felmérések szerint a 80-as években háromszorosa volt a sörfogyasztás a mainak.
Az akkori munkahelyek 90%-ánál volt alkoholfogyasztás, 10-15%-ánál ki is nézték az embert a brigádból, ha nem vedelt.
Nagyapám művezető volt egy gépgyárban, komoly beosztásban, de nem ritkán fonott borosflaskával járt be dolgozni a 70-es, 80-as években. Egy nagyüzemben simán hullarészegre tudta magát inni az ember, ilyenkor a sarokba ültették általában.
A vendéglátóipar is jobban pörgött, már ami a sarki kocsmákat, proli ivóhelyeket illeti. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!