Mentalikőr kérdés?
Sok mentalikőr receptet úgy írnak, hogy már citrommal és cukorral együtt teszik el érlelődni, majd leszűrik.
Az volna a kérdésem, hogy ez így is "tartós" marad, vagy jobb, hogy szimplán csak a vodka és mentalevél érik össze, és csak utána fogom beízesíteni? Illetve hidegen kell utána tárolni, vagy elég a spájz is?
Természetesen (mármint természetesen tartós marad). A cukor voltaképpen még tartósítani is tud, ha jól használja az ember (erre persze a likőrféléknek nincs szükségük). A likőrhöz az ízanyagot eleve cukorral szokás lerakni, mielőtt felöntenéd (mi mondjuk nem vodkával szoktuk, hanem étkezési tisztaszesszel, mert úgy rugalmasabban be lehet állítani, hogy milyen erős legyen). Ami meg a citromot illeti: mit gondolsz, a citromlikőr hogy készül? Persze, hogy beleteheted.
Ami meg a tárolását illeti, nyilván a szárazhűvöshelyen semminek nem árt meg, de nem kell hűtőben tartani, egy jó klímájú kamra több, mint megfelelő környezet. Ha azt akarod, hogy valamennyire tartsa a színét, tanácsos ugyanakkor sötét üvegben, nem kifejezettebben napsütötte helyre eltenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!