Jaigert, whiskeyt és hasonló szeszeket hogyan szokás inni?
Figyelt kérdés
Egyből le kell nyelni vagy a szájban tartani egy kicsit és ízlelgetni, mint a borokat? Hogy van az, hogy sokakat nem zavar a keserű íz?2018. máj. 6. 23:59
11/13 anonim válasza:
A jég tompítja a whisky ízét, mert nagyon lehűti, utána pedig nagyon felvizezi, ahogy olvad.
Ami segítheti a kóstolást az erősebb whiskyk esetén az egy kevés tiszta hideg (de nem jéghideg) víz hozzáadása. 5 cl whiskyhez kb egy teáskanálnyi.
12/13 anonim válasza:
Én is úgy szoktam inni a whiskyt hogy szobahőmérsékleten és bele egy jégkockát, aztán kicsit várok hogy olvadjon. Ha csak 1-et rakok bele az csak annyira hűti le hogy pont kellemes lesz és mivel egy kicsit felvizezi jobban lehet érezni az ízeket. A 40-45% közötti alkoholtartalom ami a whiskykben van több whiskynek is elnyomja már az ízét. Jagert meg hűtő hőmérsékleten szeretem legjobban. Én egyáltalán nem találom keserűnek. Az Unicumhoz képest csak a színe egyezik meg az íze annyira más amennyire csak lehet.
13/13 anonim válasza:
Ne írd le könyörgöm többször,hogy jaiger...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!