Jim Beam Rye vagy Jack Daniels Rye?
Jim Beam Rye-nak sokkal karakteresebb a rozsos ízvilága.Én innen rendelem mindig a Jim Beam whiskey-ket: [link]
A Heinemann Testvérek a hivtalos forgalmazó, így viszonylag megbízhatóak.
Ha a Jack D. Rye árát is hajlandó vagy kiadni, akkor csapj hozzá még egy kicsit, és a Bulleit Rye-hoz 10 alatt hozzá lehet jutni. Igazán karakteresnek azt sem nevezném (bár ebben sem marad el a JB Rye-tól), de szép komplex íze van. Ha hasonló árban találsz, akkor a Knob Creek Rye sem rossz, de 10e-nél sokkal többet nem ér.
A JB Rye-nál viszont számíts rá, hogy amit mondtak róla, az az új, kockaüveges (zöld címkés) változatra már nem feltétlenül érvényes. Nem tudom, a rye is így járt-e, de a Jim Beam bourbönök az új kiadásban sokkal jellegtelenebbek.
Ha igazán jó, vaskos, karakteres rozswhiskyt akarsz, akkor kicsit drágábban az 1776 Rye eszméletlen jó, de nem tudom, lehet-e még kapni itthon.
Sajnos a rozswhiskykből itthon keveset lehet kapni, és azokat is egyre durvábban túlárazva. Mikor pl. 18 ezer egy Knob Creek Rye, akkor csak nézek, hogy ez most mi...
A Johnnie Walker Red Rye Finish egyébként elég jó cucc (az 5-6e közti árához mérten), és meglepő, de az illata teljesen rozswhiskys. A szájban is inkább csak az érzete árulja el, hogy ez nem rozswhisky, de ha nem tudnám, mi ez, simán azt hittem volna, hogy ez egy rozswhisky alapú blended whisky lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!