Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Jim Beam Rye vagy Jack Daniels...

Jim Beam Rye vagy Jack Daniels Rye?

Figyelt kérdés
A Jack kb. 2500-3000 Ft-tal kerül többe. Vajon jobb is? Első rozs whiskym lenne.

2018. márc. 24. 07:57
 1/7 anonim ***** válasza:
hát Jack Daniels, ez egyértelmű
2018. márc. 25. 11:45
 2/7 Heifa válasza:

Jim Beam Rye-nak sokkal karakteresebb a rozsos ízvilága.Én innen rendelem mindig a Jim Beam whiskey-ket: [link]

A Heinemann Testvérek a hivtalos forgalmazó, így viszonylag megbízhatóak.

2018. márc. 26. 09:10
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, sok jót olvastam/hallottam a Jim Beam -ről. Aztán most megjelent a Jack rozsos változata is (amiben elvileg 70% a rozs). Meg néztem még hasonló árban a Johnnie Walker Red Rye ami ugye nem rozs csak rozs whiskys hordóban érlelt.
2018. márc. 27. 07:47
 4/7 Phoney ***** válasza:

Ha a Jack D. Rye árát is hajlandó vagy kiadni, akkor csapj hozzá még egy kicsit, és a Bulleit Rye-hoz 10 alatt hozzá lehet jutni. Igazán karakteresnek azt sem nevezném (bár ebben sem marad el a JB Rye-tól), de szép komplex íze van. Ha hasonló árban találsz, akkor a Knob Creek Rye sem rossz, de 10e-nél sokkal többet nem ér.

A JB Rye-nál viszont számíts rá, hogy amit mondtak róla, az az új, kockaüveges (zöld címkés) változatra már nem feltétlenül érvényes. Nem tudom, a rye is így járt-e, de a Jim Beam bourbönök az új kiadásban sokkal jellegtelenebbek.

Ha igazán jó, vaskos, karakteres rozswhiskyt akarsz, akkor kicsit drágábban az 1776 Rye eszméletlen jó, de nem tudom, lehet-e még kapni itthon.

Sajnos a rozswhiskykből itthon keveset lehet kapni, és azokat is egyre durvábban túlárazva. Mikor pl. 18 ezer egy Knob Creek Rye, akkor csak nézek, hogy ez most mi...

A Johnnie Walker Red Rye Finish egyébként elég jó cucc (az 5-6e közti árához mérten), és meglepő, de az illata teljesen rozswhiskys. A szájban is inkább csak az érzete árulja el, hogy ez nem rozswhisky, de ha nem tudnám, mi ez, simán azt hittem volna, hogy ez egy rozswhisky alapú blended whisky lehet.

2018. márc. 28. 08:52
 5/7 Heifa válasza:
A Jim Beam Rye whiskeyt 4 éven keresztül érlelik, de a rozstartalmáról semmit nem tudok.:)
2018. márc. 28. 13:47
 6/7 Heifa válasza:
Igen, a Knob Creek Rye whiskey is elég jó, fűszeres íze nagyon különleges. Én 17 ezerért találtam ugyanitt: [link]
2018. márc. 28. 13:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Jim Beam-ből elvileg tudok szerezni a régi sárga címkésből is. Bulliet Rye-t találtam olcsóbban is mint a Jack, szóval szerintem az lesz így elsőnek. Aztán ha bejön akkor megkóstolom 1776 Rye-t is találtam több helyen is 12-15K között.
2018. márc. 31. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!