Hogy készül a Lemenpájn?
A lemon pie-ra gondolsz? Az így:
Hozzávalók:
egy kb. 23 cm átmérőjű kerek sütőforma
5 evőkanál kukoricaliszt
1 csésze cukor
1/4 teáskanál só
2 csésze viz
3 db tojás
2 evőkanál vaj vagy margarin
5 evőkanál citromlé
2 teáskanál reszelt citromhéj
6 evőkanál cukor
Elkészítés:
A sütöt előmelegítjük 175 C-ra. Először elkészítjük a citromos töltetet: ehhez egy tálban összekeverjük a kukoricalisztet, a cukrot és a sót, hozzáöntjük a vizet, jól elkeverjük, majd vízfürdőn folyamatos keverés mellett besűrítjük, ezután levesszük a tűzről. A tojások sárgáját jól felverjük, lassan hozzáadunk egy fél csészényit a kukoricalisztes masszából folyamatos felverés mellett, majd az egészet a maradék lisztes masszához adjuk, de a keverést nem hagyjuk abba. Az egész masszát újra vízfürdőre tesszük, két percig főzzük, állandó keverés közben. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat, vagy margarint, a citromhéjat és levet, az egészet jól elkeverjük. Ezután kissé hülni hagyjuk, majd a sütőformába töltjük. A massza tetejére elkészítjük a cukros habot. A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük, apránként hozzáadjuk a hat evőkanál cukrot, közben tovább verjük , amig a hab a teljes cukormennyiséget felveszi és sima lesz. A cukros habot ezután egyenletesen a citromos massza tetejére kenjük és előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amig a cukros hab aranybarna lesz. Hűtés után tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!