Ti hogyan isztok a munkahelyeteken?
sokat kell angolul beszélnem az új munkahelyemen, de ez józanul nem az igazi. Nem arról van szó, hogy be akarok rúgni, csak úgy elérni az egy-két sörös kommunikatív állapotot úgy, hogy ez ne érződjön rajtam.
Előre is köszi minden értelmes választ:)
Hogy iszom a munkahelyemen?
Pohárból ... és vizet!
Azért fura lenne ha a pilótáknak, sebészeknek stb is ezen jàrna az esze :D
Tanulj amgolul, csiszold a tudásod, ha sokat beszéled a nyelvet idővel amúgy is megszokod és egyre folyékonyabban fog menni!
Munkahelyen soha, egy kortyot sem. Viszont volt egy időszakom, amikor minden összejött, táskámban vittem műanyag üdítős flakont, hazafelé jóízűt kortyoltam belőle.
De ennél többet neked sem javaslok. És ki kell mászni ebből!
Láttam embereket kirúgni emiatt. Interjúra mentek, megkínálták jó kis házival, mire visszaértek, úgy megártott neki, hogy másnap már nem kellett bejönnie dolgozni. Sajnáltam, mert nem volt alkesz. Ilyen is van, gondolkodj el, azt javaslom.
Én két jónevű sebészt is ismertem, kedves 15-ös, aki csak kapatosan mert operálni. Ugyanakkor nekem azért is fegyelmit akartak a nyakamba sózni "munkaköréhez méltatlan viselkedés" címén, mert munkaidő után egy szórakozóhelyen megittam pár sört a haverokkal. Jó, mondjuk kicsit feltűnően viselkedtünk. Elkértem a haver gitárját, aztán nótáztunk egy jót. :-))
Egyébként kérdező, vigyáznék én ezzel az ellazulós ivással. Egyenes út az alkoholizmus felé.
Ööö, azt ugye tudod, hogy ez az állásodba kerülhet? Ha csak ittasan vagy jó angolos (azt hiszed), akkor inkább többet kéne gyakorolnod. (Én is angolul beszélek a munkahelyen, szóval tapasztalat.)
Kulacsba, laposüvegbe töltött szeszesital, rövid, 35% fölötti. De egy jó szaglású kolléga egyből kiszúrja. Vagy egy ügyfél. Lehetnek olyan apró eltérések a beszédedben vagy a mozdulataidban, amikről de nem tudsz, de árulkodóak. (Volt alkoholista és alkalmanként ivó munkatársam is, ez is tapasztalat.)
Esetleg kezdés előtt két sör. A nagy karácsonyi zúzásban mi is mentünk kocsmából munkába. Egy kicsit segít felegedni. A rágót és a kezdés aelőtti fogmosást ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!