Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Borkedvelők, ti kb. mennyi...

Borkedvelők, ti kb. mennyi bort isztok meg naponta?

Figyelt kérdés

Én kb. 3-4 dl házi vörösbort iszom naponta. Az apósomnak volt egy szívműtétje, és a szívsebész professzor is javasolta neki a napi 3-4 deci jóféle házi vörösbort.

Szerintetek árthat ez a mennyiség, vagy tényleg jótékony hatása van a szervezetre?

38/f

2017. okt. 9. 17:18
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Napi 2-3 liter Bástya márkájú flakonos, de már csökkentem, mióta herbálkedvelő is vagyok.
2017. okt. 9. 17:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon keveset iszom, mert akkor elfogy, és nem tudom kedvelni.
2017. okt. 9. 17:33
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
Ez nem borkedvelés, hanem alkoholizmus (alkoholizmus jelentése, mikor valaki minden nap iszik alkoholt - még mielőtt valaki belém kötne)
2017. okt. 9. 18:53
 4/8 anonim ***** válasza:
64%
Ez hülyeség.. Miért lenne valaki alkoholista ha minden nap iszik 1-2deci minőségi bort a vacsorához?..
2017. okt. 9. 18:55
 5/8 anonim ***** válasza:
88%

Nem az az alkoholizmus, ha iszik valaki egy pohár bort a vacsorához, hanem az, hogy ha épp nincs, akkor kaparja a falat a hiánya miatt.

Amúgy bár szeretem a bort, sajnos ritkán ihatok, mert olyan az életem, hogy bármikor kiderülhet, hogy autóba kell ülni:S

2017. okt. 9. 19:14
 6/8 anonim ***** válasza:

Ahogy az #5-ös mondja.

Én nem kedvelem ugyan az alkoholos italokat, de alkoholizmusnak csak a függőséget nevezem.

De a nyári dögmelegben 2 deci vörösborból készült viceházmester gyakran nekem is jól esik, és felüdit.

[link]

A napi négy deci bort én már sokallom.

2017. okt. 11. 22:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem árthat.

Nekem csak az lenne a problémám, hogy ha annyi finom ételt ennék, amennyihez meginnám, akkor biztos meghíznék.

Meg nincs háziborunk, sajnálom rá a pénzt.

2017. okt. 12. 03:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Mikor még ittam másfél két litert megittam biztos egy nap. Mikor nem melóztam. Ez úgy havi tizenöt napot jelent. Persze ez már alkoholizmus. Ma már nem iszom egy cseppet se. Semmi szeszt
2017. okt. 12. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!