Otthon készített likőrhoz honnan a legjobb beszerezni alkoholt?
Olyanokat olvastam, hogy patika 70, meg 96%-os, illetve valamilyen olcsóbb vodka, gin, vagy tequila.
A szempontok, hogy minél semlegesebb íze legyen, valamint nem tudom, hogy mi az összefüggés a rosszullét/másnap és az alkohol minősége között, de hogy minél kevésbé legyenek "nemkívánt mellékhatások".
A legolcsóbb vodka tökéletes a célra. (De vodka legyen ráírva, ne 30%-os partizán szeszesital:)
Esetleg arra figyelj, hogy a hátsó címke említ-e olyat, hogy melaszból van (kötelező feltüntetni, ha igen), mert az fejfájós, a többi nem.
Persze vannak likőrök, amiknek jobban áll, ha (részben vagy egészben), whisky, rum vagy brandy alapúak.
Régen lehetett kapni 96 %-os alkoholt, abból lehetett finom likőröket csinálni. Most már csak gyógyszertárban van, nagyon drágán, ezért a vodkát szokták ajánlani helyette.
Vagy ha van ismerős Romániában, ott még lehet venni literes 96 %-os tisztaszeszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!