Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért jó reggel felest inni?

Miért jó reggel felest inni?

Figyelt kérdés
Jó néhány ismerősömtől és másoktól is hallottam, hogy felessel kezdik a napot, de nem értem, hogy miért? Miért jó? Nem lesznek rosszul tőle? Egyébként ezek az ismerőseim sokszor munkanélküliek,stb. Szóval úgy ráhúzható egy bizonyos társadalmi rétegre szerintem. Mit gondoltok róla?
2018. febr. 19. 13:32
 1/4 anonim válasza:
67%
Télen azért isznak azok a munkások felest akik kint dolgoznak a hidegben, mert a pálinka melegíti őket. Így nem fáznak annyira. Aki munkanélküli, valószínűleg megszokásból iszik.
2018. febr. 19. 13:43
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Ez az idősebb korúaknál aktuális, mivel beindítja - felpezsdíti a vérkringést. A fiataloknál ez nem szükséges.
2018. febr. 19. 13:49
 3/4 anonim ***** válasza:
8%

Értem, mit értesz a társadalmi réteg alatt, de nem minden munkanélküli (átmenetileg) csak egy réteghez kapcsolható.

Azért isznak felest, mert mondjuk nem szondáztatják őket sehol, jobban indul a napjuk, a régi öregek mielőtt kimentek a mezőre látástól mikulásig dolgozni, megitták a saját kis reggeli itókájukat. Nincs vele baj.

A mai világ más, nekik nincs rá szükségük, max. akkor, ha tényleg a hideg miatt isszák, nem hiszem, hogy többet árt, mint használ.

Mondjuk ha én pl. iszom valamit, inkább fázni szoktam tőle. :)

2018. febr. 19. 13:57
 4/4 anonim ***** válasza:

A nagypapám is ivott anno (most 110 éves lenne, de 25 éve meghalt). Egyszerű, sajnos tényleg nem túl okos ember volt, aki földeken dolgozott egész életében.

Kerékpárral járt a határba, és gondolom a hetvenes, nyolcvanas években senki sem szondáztatta.

Egyébként ez is az alkoholizmus egy fajtája, mert minden reggel megitta a spampót (stampedlit), és szerintem egy élet alatt rendesen lebontotta az agysejtjeit...

De utána nem ivott már egész nap.

Nyilván, aki felelősebb, precíziósabb, munkakörben, gépeken/ gépekkel, veszélyes anyagokkal, eü.-ben dolgozik az nem engedhette meg akkor sem. (Bár a '80-as/'90-es években nagyban ment a reggelenkénti szondázás a gyárak portáján belépéskor, és elég sok embert kaptak el az Alföld masszív alkeszei közül (is) ...)

Szerintem most is gáz, meg akkor is az volt. A szervezetre káros, esetenként veszélyes, munkaszerződésbe ütköző, társadalmilag elég megvetett a reggeli tütükézés...

2018. márc. 9. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!