Miért jó reggel felest inni?
Értem, mit értesz a társadalmi réteg alatt, de nem minden munkanélküli (átmenetileg) csak egy réteghez kapcsolható.
Azért isznak felest, mert mondjuk nem szondáztatják őket sehol, jobban indul a napjuk, a régi öregek mielőtt kimentek a mezőre látástól mikulásig dolgozni, megitták a saját kis reggeli itókájukat. Nincs vele baj.
A mai világ más, nekik nincs rá szükségük, max. akkor, ha tényleg a hideg miatt isszák, nem hiszem, hogy többet árt, mint használ.
Mondjuk ha én pl. iszom valamit, inkább fázni szoktam tőle. :)
A nagypapám is ivott anno (most 110 éves lenne, de 25 éve meghalt). Egyszerű, sajnos tényleg nem túl okos ember volt, aki földeken dolgozott egész életében.
Kerékpárral járt a határba, és gondolom a hetvenes, nyolcvanas években senki sem szondáztatta.
Egyébként ez is az alkoholizmus egy fajtája, mert minden reggel megitta a spampót (stampedlit), és szerintem egy élet alatt rendesen lebontotta az agysejtjeit...
De utána nem ivott már egész nap.
Nyilván, aki felelősebb, precíziósabb, munkakörben, gépeken/ gépekkel, veszélyes anyagokkal, eü.-ben dolgozik az nem engedhette meg akkor sem. (Bár a '80-as/'90-es években nagyban ment a reggelenkénti szondázás a gyárak portáján belépéskor, és elég sok embert kaptak el az Alföld masszív alkeszei közül (is) ...)
Szerintem most is gáz, meg akkor is az volt. A szervezetre káros, esetenként veszélyes, munkaszerződésbe ütköző, társadalmilag elég megvetett a reggeli tütükézés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!