Egy száraz bor félédessé varázsolása legolcsóbb ciklamát/szaharin tartalmú édesítőszerekkel működne?
Figyelt kérdés
milyen végeredmény születne, elnyomná a bor alapíze az édesítőszerek mellékízét, vagy erősen érződne hogy ez bizony nem cukor benn2018. febr. 9. 17:52
1/1 anonim válasza:
Nem jó a megoldás. A száraz bor édesítésére a legjobb megoldás a mustszörp. Az nem csak egyszerűen édesít, hanem szőlőíze is van, nem borítja fel az egyensúlyt azzal, hogy mindenféle mellékízt hoz. Igaz, mustszörp nem akad minden bokorban, ekkor a jó minőségű szőlőszörpökhöz kell folyamodni. Ezek is megfelelő ízvilágúak, nem lesz tőlük gejl, cukros mocsok a borból.
Ja, és ne felejtsük el: ez semmiképp sem szakszerű megoldás, jó érzésű borászok már az olvasásától is agyvérzést kapnak. De ha nagypapa "jaó savankás", direkttermő szőlőből készült borából kellene olyat varázsolni, amit rajta kívül más is el tud fogyasztani, akkor lehet használni, csak nem szabad eltitkolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!