Boroknál a savtartalom áll valamilyen összefüggésben a cukortartalommal? Pl. egy száraz bor minden esetben savasabb is mint egy félédes?
Figyelt kérdés
2017. okt. 28. 17:37
1/1 anonim válasza:
A valódi természetes édes fehérboroknál a késői szüret miatt a gyümölcs savainak egy része lebomlik és kevésbé lesz savas a megszokottnál, viszont a szőlő fajtája többet számít ennél.
Az olcsó édes borokat mustsűrítmény hozzáadásával készítik, így valójában savasabbak, mintha ugyanaz a must természetesen kierjedt volna száraz borrá. Az más kérdés hogy az édesség mellett ez kevésbé érződnek savasnak.
A karcosság (kellemetlen kesernyés íz nyelés után) nem a bor édességétől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!