Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Boroknál a savtartalom áll...

Boroknál a savtartalom áll valamilyen összefüggésben a cukortartalommal? Pl. egy száraz bor minden esetben savasabb is mint egy félédes?

Figyelt kérdés
2017. okt. 28. 17:37
 1/1 anonim ***** válasza:

A valódi természetes édes fehérboroknál a késői szüret miatt a gyümölcs savainak egy része lebomlik és kevésbé lesz savas a megszokottnál, viszont a szőlő fajtája többet számít ennél.

Az olcsó édes borokat mustsűrítmény hozzáadásával készítik, így valójában savasabbak, mintha ugyanaz a must természetesen kierjedt volna száraz borrá. Az más kérdés hogy az édesség mellett ez kevésbé érződnek savasnak.

A karcosság (kellemetlen kesernyés íz nyelés után) nem a bor édességétől függ.

2017. okt. 29. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!